Akvarell, fortsättning, helg - NYHET!

Akvarell är ett vattenbaserat medium med många uttrycksmöjligheter. Måla vått i vått, lager på lager och teckna med en kalligrafipenna för tunna, varierande linjer. Akvarell kan vara expressivt och färgmättat, men också flyktigt och finstämt.

Målgrupp
Detta är en fortsättningskurs för dig som har prövat på att måla i akvarell och ytterligare vill utveckla det egna skapandet.
Våra konstkurser är från 16 år.

Mål
Kursen banar väg för en förståelse för akvarellens särart, möjligheter och begränsningar.

Innehåll
Undervisningen är individuell med gemensamma genomgångar och tekniska övningar förlagda i ateljén.

Under kursen kommer vi att leka med vatten och pigment, prova på olika tekniker och leta oss fram med färgpigment. Vi provar på små och stora format, arbetar med färgövningar, tekniker och provar på olika förhållningssätt till bilden och färgen.

Undervisningsform
Gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning. Gruppstorlek ca 8-12 deltagare.

Litteratur/material
Tag med ditt målningsmaterial till kursen. Om du inte har färger kan du köpa en färglåda med de tolv basfärgerna, t ex Cotmans blue box, med plats för fler färgkoppar. Du kan även köpa tubfärger (t ex Winsor&Newton, Schminke). Du behöver koppar eller plastade papperstallrikar för färgblandning. Det är bra om akvarellpapperet är 300 gr för att underlätta hanteringen av det.

Utvecklingsmöjligheter
Vill du lägga ner mycket tid och kraft kan vi föreslå vår konstlinje.

Jürgen Asp

Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
20 okt 2018
Slutdatum
21 okt 2018
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
25 dagar
Lö 09:00 - 16:00
Sö 09:00 - 16:00
2 st
2 295 kr

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Folkuniversitetets gymnasium i Göteborg

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!