Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Art College Förberedande fotograf, anmälan

Vår heltidsutbildning ger dig en god plattform för vidare studier på t.ex. Akademin Valand Fotografi, YH-utbildningar, folkhögskola eller motsvarande fotoutbildningar utomlands. Utbildningen är skapad av yrkesverksamma fotografer. Under studieåret möter du som elev ett brett spektrum av kompetens för att utvecklas och få en djupare förståelse för fotografiskt arbete. Vår utbildning ger dig kunskaper och färdigheter inom fotografi. Vi arbetar analogt och digitalt, med teori och teknik, bildgestaltning, ljus, studio, process och praktik samt bildbehandling. På Art College arbetar du också i ateljé och med skulptur. Vi har också ett av de få svartvita labben kvar där du arbetar i projekt under ditt år här. Utbildningen syftar till att förbereda dig för vidare studier inom fältet fotografi, samt ger en bred grund för egen fotografisk verksamhet. Antagning till utbildningen sker med hjälp av intervju och arbetsprover.

Sista ansökningsdag 2017-04-20

Innehåll och omfattning
Utbildningen innefattar flera delämnen under fem huvudområden vilka är fototeknik, bildbehandling, fotografisk gestaltning, kommunikation, färg och form. Du får kunskaper och färdigheter inom fotografisk kultur, teori och teknik, bildgestaltning, ljus och kritisk bildanalys. Läsåret omfattar 40 veckor under perioden 14 augusti 2017 tom 15 juni 2018. Under ditt år här träffar du verksamma fotografer och designers i teknik, studiofoto, iscensatt bild, svartvitt, grafisk design, dokumentärfoto, reportage, samhällsbild, visuell kommunikation, färg och form samt bildanalys. Vi finns i generösa lokaler på Första Långgatan i Göteborg. Området har etablerat sig som ett kulturellt centra där vi har skräddarsydd miljö för Art College med ateljéer, eget fotoklassrum, fotostudio och fotolabb. Du har tillgång till fotostudion och klassrummet med din dator under utbildningen. Utbildningen avslutas med offentlig visning av slutprojektet.Tidigare år har vi ställt ut på Stadsbiblioteket i Göteborg, Frölunda kulturhus och Konstepidemin bl.a.

Arbetssätt
Mycket av arbetet sker i projektform som konfronterar dig med olika tekniska och gestaltningsmässiga utmaningar. Utbildningen är uppbyggd på praktiskt arbete där du tillsammans med dina klasskamrater arbetar med givna uppgifter som presenteras och redovisas i grupp. Genomgångar och föreläsningar av teoretisk karaktär sker under hela utbildningstiden.

Ekonomi och kursavgift
Utbildningen berättigar till studiemedel. Extra studiemedel kan sökas för kursavgiften som är 74.000:-. Avgiften kan delbetalas under ditt år som studerande här. Du måste räkna med kostnader för ditt eget arbets- och förbrukningsmaterial och litteratur. Läs vidare om merkostnadslån på www.csn.se.
Utbildningen är godkänd av Myndigheten för yrkeshögskolan som en konst- och kulturutbildning.

Ansökan
Du är välkommen att anmäla dig. Att ansöka till skolan kostar 100:- och du förbinder dig inte till några som helst kostnader utöver det innan du eventuellt blivit antagen och tackat ja till din plats. Antagningsintervjun äger rum på Art College, men vi kommer att skicka ut exakt information till dig med tider och datum efter vi fått din ansökan.

Arbetsprover för fotoutbildningen
Skicka in arbetsprover i form av tre fotografiska bilder. Arbetsproverna kan ha både analogt och digitalt ursprung men de ska ha upplösning avsedd för utskrift och vara i storlek A4, Vi vill också att du bifogar ett personligt brev (max ett A4), Här vill vi att du berättar lite om dig själv och ger en motivering till varför du söker och berättar för oss om dina förväntningar på utbildningen.

Ansök så här:
1. Anmäl dig här på webben genom att klicka på den gröna knappen till höger där det står Boka kursen nu,
2. Sänd in dina arbetsprover och ett personligt brev. Vi vill ha dina arbetsprover i form av bilder via mejl och det personliga brevet bifogat i samma mejl. Detta mejlar du till artcollege@folkuniversitetet.se
Varmt välkommen med din ansökan!
Har du frågor om arbetsprover eller din ansökan så ring eller mejla utbildningsledare Pernilla Attnäs Björk på tfn 031-106588 eller pernilla.attnas.bjork@folkuniversitetet.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Patrik Elgström

Kontaktinformation:

Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Plats: Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Startdatum: 14 aug 2017
Slutdatum: 15 jun 2018
Tid kvar till startdatum: 137 dagar
Antal veckor: 40
Tid:
Studietimmar: 999
Sammankomster:
Arrangemangsnr: 856213
Platser kvar: Ja
Pris: 100kr

Art College

Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG

Sommarkurser

Toggle module

I sommar har vi kurser även under juni, juli och augusti! Välkommen!

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer