Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Bygg din egen hålkamera

Bygg din egen hålkamera

Vi bygger en kartongkamera. Med fokus på att ha trevligt och lära oss mer under trygga och tillåtande former jobbar vi enskilt men i grupp med att bygga kameran, vi fotar på fotopapper/ljuskänslig film samt papper. Vi skannar, arbetar i Photoshop och gör stora utskrifter. Projektet ger bilder som lämpar sig att skriva ut och visa i utställningsform. I samband med kursen får du möjlighet att att visa dina bilder om du vill.

Målgrupp
Alla som tycker om att experimentera eller vill jobba med bild.

Mål
Vi bygger enkla kameror. Vi testar självporträtt och arbetar med att förstå hur ljuset fungerar, vi utgår från stadsfotografi och fotar utomhus men också med utgångspunkt i fotohistoria, historiska exempel och insikt i analogt mörkrumsarbete, fotokemikalier och silverfotografi. För mer information se www.patriksandstrom.se

Undervisningsform
Undervisningen bygger på lärarledda lektioner med praktiska övningar, enskilt och i grupp.

Litteratur/material
Kompendier som tillhandahålls av kursledaren.
I denna kurs lär du dig grunderna i fotografering med digital systemkamera med fokus på dess funktioner och inställningar. Digital fotografering är en grundläggande verktygskurs, dvs en praktisk kurs där du lär dig utnyttja kamerans funktioner för eget praktiskt fotografiskt arbete. Vi tar inte upp varje enskild kameras funktioner (eller tillhörande programvaror) på kursen. Vårt fokus ligger istället på kameran och fotografisk grundteknik med inslag av idémässiga aspekter av fotografisk bild.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som är nybörjare eller ovan fotograf. Du behöver en digital systemkamera eller mer avancerad kompaktkamera med möjlighet att fotografera med manuell inställning av exponering (tid och bländare), vitbalans, ISO med mera. Du behöver inga förkunskaper inom fotografi.

Mål
Målet med denna kurs är att du ska få kännedom om grundläggande teknik och lära dig kameran och dess funktioner. Vi testar porträtt i dagsljus, riktningar och perspektiv, skärpedjup, ISO, bländare och tid, introducerar stativ och talar om brännvidd.

Innehåll
Kursen introducerar kameran och du får lära dig hur du kan arbeta med olika inställningar för att påverka dina bilder utifrån din kunskapsnivå. I kursen ingår även moment av bildanalys, fototeori och praktiska övningar i klassrummet.

Arbetssätt
Genom eget fotografiskt arbete lär du dig att utnyttja funktionerna i din systemkamera. Kursen syftar till att öka förståelsen av hur du använder bländare och tid, skärpedjup, objektiv, vitbalans och blixt. I kursen introduceras begrepp som t.ex. komposition, riktningar och perspektiv och tips på hur du använder detta rent praktiskt.

Litteratur/material
Kompendier och stenciler som tillhandahålls av läraren.

Utvecklingsmöjligheter
Gå vidare med Digital fotografering fortsättning och sedan med mer gestaltande aspekter av foto väljer du t.ex.analog fotokonst, bokprojekt eller samhällsbild. Vi har också specialinriktade kurser med fokus på till exempel cyanotopi, streetfoto, bildbearbetning i Lightroom, Photoshop eller funktionsinriktad foto, t.ex. porträttfoto eller ljussättning i studio. Vi har också en heltidsutbildning i fotografi som är CSN-berättigad som KKV-utbildning: Förberedande fotograf med möjlighet att arbeta processinriktat under ett helt år.

Kursledare

Patrik Sandström
Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Bokning

Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Kursstart
31 jul 2017
Slutdatum
3 aug 2017
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
35 dagar
Tider
Må 13:00 - 16:00
Ti 13:00 - 16:00
On 13:00 - 16:00
To 13:00 - 16:00
Studietimmar
16
Tillfällen
4 st
Arr nr.
886390
Platser kvar
Ja
Pris
1 975 kr

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!

Sommarkurser

I sommar har vi kurser även under juni, juli och augusti! Välkommen!

Sommarkurser

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser