Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny

Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Bildredigering Lightroom

Lightroom är ett program för att snabbt och enkelt ta hand om och redigera sina digitala bilder. Lightroom ersätter inte Photoshop men är ofta det enda redigeringsverktyg man behöver för sina bilder, även bland yrkesfotografer. Välkommen in i det digitala mörkrummet!

Här lär du dig ordna, redigera, förfina och dela dina bilder på datorn, webben, på din iPad, din iPhone eller Android-mobil.

Målgrupp:

Kursen passar både för nybörjare och dig som redan har erfarenhet av digital bildbehandling. Kursen kan också vara nyttig även för den avancerade amatörfotografen som redan har ett stort antal oredigerade bilder.

Mål:

På kursen redigerar du egna foton och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i digital bildhantering. Kursen behandlar den tekniska aspekten av att ordna, visa upp och justera dina digitala bilder utifrån funktionerna i programmet Lightroom. Vi fotograferar inte på kursen utan arbetar med egna bilder eller med sådana som läraren tillhandahåller.

Innehåll:

Kursen börjar med en introduktion av grundläggande begrepp såsom pixlar och färgrymder. Därefter introduceras arbetsytan och funktionerna i programmet. Du kommer att pröva alla de olika moment som ingår i arbetet med digitala bilder. Du får kännedom om användargränssnittet i programvaran, den icke-förstörande redigeringsmiljön (som lämnar originalbilderna orörda), import och export av bilder, bildjusteringar (exempelvis avancerad lagningspensel), bildadministration, tonjusteringar, färgton, svartvitkonvertering, effekter, filter, hur du kan ändra flera bilder på samma gång, framkallningsförinställningar och redigeringsverktyg (intensitet, kontrast, vitbalans, skärpa, brusreducering med mera).

Arbetssätt:

Undervisningen sker i form av handledning där var och en arbetar enskilt men med gemensamma genomgångar.

Litteratur/material:

Du tar med egen Ipad/platta/dator till kursen. Huvuddelen av kursen kommer dock att fokusera på datorversionen av programmet. OBS! Nytt för våren -2017 är att Adobe börjat ta ut en kostnad för programmet. Till kursen ser vi därför att du köper en månads abonnemag. Det kostar 110kr och då ingår även photoshop. (sök efter ”Photoshop Lightroom CC”. Adobe Lightroom är ett program för att snabbt och enkelt ta hand om och redigera sina digitala bilder. Lightroom ersätter inte Photoshop men är ofta det enda redigeringsverktyg man behöver för sina bilder, även bland yrkesfotografer.

Kursledare

Hasse Sukis

Bokning

Toggle module
Plats:
Startdatum: 21 okt 2017
Slutdatum: 4 nov 2017
Tid kvar till startdatum: 151 dagar
Antal veckor: 3
Tid: Lö 10:00-12:00
Studietimmar: 6
Sammankomster: 3
Arrangemangsnr: 888036
Platser kvar: Ja
Pris: 800kr

Delbetalning

Toggle module

Human Konto – Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i upp till 12 månader.

 

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer