Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Bildredigering Lightroom

Bildredigering Lightroom

Lightroom är ett program för att snabbt och enkelt ta hand om och redigera sina digitala bilder. Lightroom ersätter inte Photoshop men är ofta det enda redigeringsverktyg man behöver för sina bilder, även bland yrkesfotografer. Välkommen in i det digitala mörkrummet!

Här lär du dig ordna, redigera, förfina och dela dina bilder på datorn, webben, på din iPad, din iPhone eller Android-mobil.

Målgrupp:

Kursen passar både för nybörjare och dig som redan har erfarenhet av digital bildbehandling. Kursen kan också vara nyttig även för den avancerade amatörfotografen som redan har ett stort antal oredigerade bilder.

Mål:

På kursen redigerar du egna foton och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i digital bildhantering. Kursen behandlar den tekniska aspekten av att ordna, visa upp och justera dina digitala bilder utifrån funktionerna i programmet Lightroom. Vi fotograferar inte på kursen utan arbetar med egna bilder eller med sådana som läraren tillhandahåller.

Innehåll:

Kursen börjar med en introduktion av grundläggande begrepp såsom pixlar och färgrymder. Därefter introduceras arbetsytan och funktionerna i programmet. Du kommer att pröva alla de olika moment som ingår i arbetet med digitala bilder. Du får kännedom om användargränssnittet i programvaran, den icke-förstörande redigeringsmiljön (som lämnar originalbilderna orörda), import och export av bilder, bildjusteringar (exempelvis avancerad lagningspensel), bildadministration, tonjusteringar, färgton, svartvitkonvertering, effekter, filter, hur du kan ändra flera bilder på samma gång, framkallningsförinställningar och redigeringsverktyg (intensitet, kontrast, vitbalans, skärpa, brusreducering med mera).

Arbetssätt:

Undervisningen sker i form av handledning där var och en arbetar enskilt men med gemensamma genomgångar.

Litteratur/material:

Du tar med egen Ipad/platta/dator till kursen. Huvuddelen av kursen kommer dock att fokusera på datorversionen av programmet. OBS! Nytt för våren -2017 är att Adobe börjat ta ut en kostnad för programmet. Till kursen ser vi därför att du köper en månads abonnemag. Det kostar 110kr och då ingår även photoshop. (sök efter ”Photoshop Lightroom CC”. Adobe Lightroom är ett program för att snabbt och enkelt ta hand om och redigera sina digitala bilder. Lightroom ersätter inte Photoshop men är ofta det enda redigeringsverktyg man behöver för sina bilder, även bland yrkesfotografer.

Länkar

Kursledare

Hasse Sukis

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Bokning

Plats
storgatan 31, 59230 VADSTENA
Kursstart
21 okt 2017
Slutdatum
4 nov 2017
Antal veckor
3 veckor
Tid kvar till startdatum:
64 dagar
Tider
Lö 10:00 - 12:00
Studietimmar
6
Tillfällen
3 st
Arr nr.
888036
Platser kvar
Ja
Pris
800 kr

Senioruniversitetet i Motala

Senioruniversitetets aktuella program

Prenumerera på vårt nyhetsbrev