Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny

Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Foto 2 för föräldralediga

Det här är en fortsättningskurs för dig som är föräldraledig och som redan har grunderna inom fotografi. Vi koncentrerar oss på hur man komponerar en bild. Du är välkommen tillsammans med ditt barn i åldern 1-12 månader.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till dig som är föräldraledig och som har grundläggande fotografiska kunskaper, det vill säga att du kan hantera din kamera med manuella inställningar, med iso, bländare, slutartid och exponeringsmätare.

Mål
Målet är att du tillsammans med andra föräldralediga och deras barn lär dig mer avancerat kameraarbete och bildanalys så att du blir en mer medveten fotograf.

Innehåll
Vi går igenom hur du arbetar för att påverka dina bilder, exempelvis hur du fotograferar i motljus, olika sätt att fotografera rörelse, hur du arbetar med avstånd, hur du kompenserar för olika ljusförhållanden, blixt och så vidare. Mellan lektionerna får du olika fotouppgifter som du löser på egen hand och redovisar genom att ta med dig papperskopior av dina bilder. Redovisningarna görs inför gruppen under gemensamma bilddiskussioner. Med utgångspunkt från deltagarnas bilder och från bilder tagna av kända fotografer diskuterar vi bildkomposition och bildanalys, vi tittar på vad som gör att en bild väcker ett intresse eller en viss känsla.

Kursupplägg
Gruppen består av upp till 8 vuxna deltagare med lika många bebisar. Undervisningen bedrivs i form av självständigt praktiskt arbete under handledning blandat med teoretiska genomgångar. Informationshäftet Foto-Bildskolan ingår i kursavgiften.

Material
Ta med din egen kamera. Eftersom ingen bildredigering görs på kursen kan du använda en analog eller en digital kamera, men den bör gå att ställa på manuellt läge så att du kan ställa in bländare och slutartid individuellt. Du redovisar dina bilder i form av papperskopior. Ta också med dig någonting mjukt för ditt barn att ligga på eller en babysitter.

Tips!
Om kursen är fullbokad rekommenderar vi dig att boka en reservplats. Om flera reserver står i kö till samma nivå och vi inte erbjuder fler starter under samma period, undersöker vi möjligheten att erbjuda fler kurser.

Kursledare
Våra ledare är yrkesverksamma fotografer med gedigen och kvalificerad utbildning i fotografi.

Marcus Johanssons ambition i yrket sedan 1997 är att alltid få ut det mesta och bästa av en fotografisk uppgift. Han fotograferar brett från arkitektur och reklam till mode och tung Industri. Utöver uppdrag föreläser och undervisar Marcus i ämnet för både nybörjare och proffs, bland annat på Folkuniversitetet. På förfrågan bedömer Marcus fototävlingar med juryuppdrag. Sedan 2008 leder han fotoworkshops utomlands. Alla fotokurser består av genomtänkta och beprövade övningar formade efter en pedagogisk struktur så att deltagarna förstår och lär in på ett roligt och intressant sätt. "Kunskap är lika med Fotoglädje!"

Marcus Johansson är medlem i SFF (Svenska fotografers förbund).

Kursledare

Marcus Johansson

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Toggle module
Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 21 mar 2017
Slutdatum: 25 apr 2017
Antal veckor: 5
Tid: Ti 12:30-14:00
Studietimmar: 10
Sammankomster: 5
Arrangemangsnr: 864092
Platser kvar: Fullbokat, endast reservplatser
Pris: 1750kr

Karta

Toggle module

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM

Sista minuten-kurser

Toggle module

Här hittar du vårt utbud av sista minuten-kurser med 25% rabatt. 

Genvägar

Toggle module

Delbetalning

Toggle module

Human Konto – Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i upp till 12 månader.

 

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer