Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny

Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Foto 1 för föräldralediga NYINSATT

Är du föräldraledig och vill passa på att lära dig att ta bättre bilder av ditt barn? På vår kurs i bebisfoto tar du med dig din son eller dotter på max 12 månader och lär dig fotografins grunder på plats hos oss. Observera att kursen gör uppehåll vecka 15.

Målgrupp
Kursen är avsedd för dig som är föräldraledig och som vill lära dig grunderna i fotografering med inriktning på att ta porträtt av ditt barn.

Mål
Tillsammans med andra föräldralediga och deras barn lär du dig grunderna i kameraarbete och får möjlighet att bli mer kreativ i ditt fotograferande. Du lär dig en del om bildkomposition och blir därmed en mer medveten fotograf.

Innehåll
Kursen börjar med en introduktion av kameran och hur du kan arbeta med olika inställningar för att påverka dina bilder, exempelvis olika sätt att fotografera rörelse, hur du arbetar med avstånd, hur du kompenserar för olika ljusförhållanden, med mera. Mellan lektionerna får du olika fotouppgifter som du löser på egen hand. Uppgifterna redovisar du genom att ta med dig papperskopior av dina bilder. Redovisningarna görs inför gruppen under gemensamma bilddiskussioner.

Kursupplägg
Gruppen består av upp till 8 vuxna deltagare med lika många bebisar. Undervisningen bedrivs i form av självständigt praktiskt arbete under handledning blandat med teoretiska genomgångar.

Material
Ta med din egen kamera. Eftersom ingen bildredigering görs på kursen kan du använda en analog eller en digital kamera, men den bör gå att ställa på manuellt läge så att du kan ställa in bländare och slutartid individuellt. Du redovisar dina bilder i form av papperskopior. Ta också med dig någonting mjukt för ditt barn att ligga på eller en babysitter.

Tips!
Om kursen är fullbokad rekommendrar vi dig att boka en reservplats. Om flera reserver står i kö till samma nivå och vi inte erbjuder fler starter under samma period, undersöker vi möjligheten att erbjuda fler kurser.

Fortsättningsmöjligheter
Efter Foto 1 för föräldralediga fortsätter du med Foto 2 för föräldralediga där du får vidareutveckla dina fotokunskaper och lära dig mer avancerat kameraarbete och bildanalys, så att du blir en mer medveten fotograf.

Kursledare
Våra ledare är yrkesverksamma fotografer med gedigen och kvalificerad utbildning i fotografi.

Marcus Johanssons ambition i yrket sedan 1997 är att alltid få ut det mesta och bästa av en fotografisk uppgift. Han fotograferar brett från arkitektur och reklam till mode och tung Industri. Utöver uppdrag föreläser och undervisar Marcus i ämnet för både nybörjare och proffs, bland annat på Folkuniversitetet. På förfrågan bedömer Marcus fototävlingar med juryuppdrag. Sedan 2008 leder han fotoworkshops utomlands. Alla fotokurser består av genomtänkta och beprövade övningar formade efter en pedagogisk struktur så att deltagarna förstår och lär in på ett roligt och intressant sätt. "Kunskap är lika med Fotoglädje!"

Marcus Johansson är medlem i SFF.(Svenska fotografers förbund).

Kursledare

Marcus Johansson

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Toggle module
Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 5 apr 2017
Slutdatum: 10 maj 2017
Antal veckor: 5
Tid: On 12:30-14:00
Studietimmar: 10
Sammankomster: 5
Arrangemangsnr: 887952
Platser kvar: Ja
Pris: 1750kr

Karta

Toggle module

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM

Sista minuten-kurser

Toggle module

Här hittar du vårt utbud av sista minuten-kurser med 25% rabatt. 

Genvägar

Toggle module

Delbetalning

Toggle module

Human Konto – Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i upp till 12 månader.

 

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer