Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Berätta dokumentärt i skrift, radio och film

Skrivarakademin Malmö. Vi lär oss grunderna i dokumentärt skrivande, radio- och filmberättande, och övar på att förmedla berättelser på ett sätt som väcker mottagarens engagemang och nyfikenhet.

Detta är kursen för dig som vill förmedla berättelser ur verkligheten; i skrift, radio och rörlig bild.
Livet är fullt av möten med olika erfarenheter - både dina egna och andras. Dessa kan vara viktiga att förmedla till andra; i personliga såväl som i offentliga och professionella sammanhang.

Du får verktygen för att kunna levandegöra de berättelser ur verkligheten som du tycker är att det är viktigt att omvärlden får ta del av.

Kanske vill du dokumentera en släktings barndomsminnen, ge röst åt dem som sällan annars hörs i samhällsdebatten, återge viktiga erfarenheter från ditt jobb - eller något helt annat.

Kursupplägg

Genom praktiska övningar på plats lär vi oss grunderna i bland annat:
  • Intervjuteknik
  • Gestaltning och närvarokänsla
  • Dramaturgi
  • Att filma och spela in ljud
  • Enkel ljud- och filmredigering

Under kursens gång reflekterar vi också över det dokumentära berättandet som genre: vilka möjligheter och vilket ansvar har den som vill förmedla berättelser ur verkligheten? Kursen kommer att lägga vikt vid kursdeltagarnas egna önskemål. För den som vill finns det möjlighet att arbeta med ett eget projekt, som man kan få respons på under kurstillfällena.

Inga särskilda förkunskaper krävs.

Astrid Adelgren är frilansjournalist. Hon är utbildad på Skurups folkhögskola samt Biskops Arnö.

Astrid Adelgren

Kontaktinformation:

Folkuniversitetet Kultur Media Yrkesliv i Malmö

kurser.malmo@folkuniversitetet.se

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Toggle module
Plats: Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
Startdatum: 3 okt 2017
Slutdatum: 5 dec 2017
Tid kvar till startdatum: 187 dagar
Antal veckor: 10
Tid: Ti 18:00-19:45
Studietimmar: 20
Sammankomster:
Arrangemangsnr: 869869
Platser kvar: Ja
Pris: 2600kr

Toggle module

FOLKUNIVERSITETET I MALMÖ

Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer