Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Bokutgivning - hur funkar det?

Bokutgivning - hur funkar det?

Vad bör du tänka på innan du skickar ett manus till förlag, och vad bör du känna till om du vill ge ut din bok själv?

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som är intresserad av bokbranschen eller arbetar med ett manus som du skulle vilja ge ut. Kursen passar den som arbetar med fack- och barnböcker såvöl som skönlitteratur även om exemplen främst hämtas från skönlitterär utgivning. Innehållet kan anpassas efter deltagarnas egna projekt.

Mål
Efter kursen ska du ha kännedom om hur bokutgivning fungerar i Sverige samt ha fått en bra grund för att kunna fatta beslut om vilken väg som är bäst för dig. Du vet också vad du behöver tänka på och göra för att genomföra din plan för utgivning.

Innehåll och arbetssätt
Kursen inleds med en övergripande bild av bokbranschen och hur bokutgivningen ser ut i Sverige. Vi följer manusets väg från färdigställande innan man skickar till förlag och resonerar kring vilka förväntningar förlagen brukar ha på manus och författare, hur avtal kan se ut, samt vad du som författare bör tänka på. Därefter kommer vi in på egenutgivning och ger en fördjupad kunskap om alla moment, aktörer, tidsplaner och ekonomi. Oavsett om man blir utgiven av förlag eller i egen regi undviker man många fallgropar om man har en kunskap om dessa områden. Vi går igenom hur man skaffar sig ISBN-nummer, registrerar sina böcker på Bokrondellen och vad man bör tänka på vad det gäller försäljning, distribution samt hur böcker prissätts. Vi går igenom kalkyler så du ser hur mycket du kan behöva satsa, vad du kan ta betalt för boken och hur mycket du kan komma att tjäna. Här talar vi också om hur boken kan utformas ifråga om formgivning, bindning och hur tryckerier brukar vilja ha materialet levererat. Vi tittar på olika tjänster som finns för utgivning och vad som skiljer tryck, print-on-demand och e-böcker åt. Du får också reda på vilka de viktigaste organisationerna i branschen är.

Utvecklingsmöjligheter
Skrivarakademins övriga utbud.

Kursfakta
Max 20 deltagare.

Bokningsinformation
Skriv gärna några rader om dig själv och varför du vill gå kursen i fältet "Meddelande" då du gör din bokning.

Kursledare

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Bokning

Plats
Norra Allégatan 6, 40317 GÖTEBORG
Kursstart
14 okt 2017
Slutdatum
14 okt 2017
Antal veckor
1 veckor
Tider
Lö 09:00 - 15:00
Studietimmar
8
Tillfällen
1 st
Arr nr.
894053
Platser kvar
Fåtal
Pris
950 kr

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!

Våra tolkutbildningar

Till utbildningarna

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö