Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny

Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Att skriva skräck, sci-fi och fantasy fördjupning

Skrivarkursens tyngdpunkt ligger på att skriva science-fiction, fantasy och skräck i längre novell eller romanform, men besläktade genrer som steam-punk, alternativ historia och magisk realism är välkomna.

Kämpar du med en Stephen King-tjock skräckhistoria eller ett mäktigt fantasy-epos och känner att det går lite trögt? Vill du lära dig att lägga upp en större historia och känner att det kan vara nyttigt att bolla dina idéer med andra likasinnade. Välkommen till Skrivarakademins fördjupningskurs i att skriva fantasy, science-fiction och skräck!

Förkunskaper
Lämplig för dig som tidigare har gått vår grundkurs eller någon liknande kurs på annat håll. För att få nytta av kursen bör du ha en klar idé om vad du vill skriva om i ditt stora verk. Du ansöker med en kort motivering till varför du vill gå kursen och bifogar ett textprov på 2-5 A4-sidor. Målsättningen är att deltagarna efter kursen ska ha kommit en god bit på vägen till ett publiceringsbart manus.

Kursupplägg
Varannan sammankomst kommer att ägnas åt föredrag, diskussioner och mindre grupparbeten. Ämnen som behandlas kommer att vara science-fiction, fantasy och skräck-litteraturens stilgrepp och de svårigheter författare möter i just dessa genres. Stor tonvikt kommer att läggas på dispositionen av ett verk och planeringen av arbetet med det. Det gäller att komma igång. En stor del av tiden ägnas åt att diskutera och utveckla elevernas egna projekt. Utgångspunkten för alla diskussioner är att se textens eller projektets utvecklingsmöjlighet.Kursen genomförs endast på svenska.

Kursledare
Anders Fager är författare och har ett förflutet som officer och spelkonstruktör. Han debuterade 2010 med den uppmärksammade novellsamlingen "Svenska Kulter". Våren 2011 kom uppföljaren "Samlade svenska kulter", vilken ska filmatiseras av Måns Mårlind och Björn Stein - regissörerna bakom ”Bron" och "Känn ingen sorg". Anders skriver även serie-manus, samt för tv och teater. Hans senaste bok ”Kaknäs Sista Band" kom hösten 2015 och på nyåret 2016 gav han ut serieromanen ”Smutsig Svart Sommar”. Under 2017 kommer Anders ut med tre böcker.

Kursfakta
Max sju deltagare. Till ansökan vill vi att du bifogar arbetsprover eller har en rekommendation av lärare från någon av Skrivarakademins övriga utbildningar. Du måste också vara beredd på att lägga ner tid på hemarbete.

Kursledare

Anders Fager

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Information

Toggle module
Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 2 feb 2017
Slutdatum: 23 maj 2017
Antal veckor: 15
Tid: Ti 18:00-21:15
To 18:00-21:15
Studietimmar: 32
Sammankomster: 8
Arrangemangsnr: 859944
Platser kvar: Ja
Pris: 4400kr

Karta

Toggle module

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM

Film

Toggle module

Paula om att utveckla sitt skrivande

Delbetalning

Toggle module

Human Konto – Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i upp till 12 månader.

 

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer