Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Att skriva roman och novell fortsättning

Skrivarakademin Malmö. En intensiv kurs som ställer krav på hemarbete.

Här står ditt eget litterära projekt i centrum och kursen kommer att kretsa kring: hur man färdigställer ett projekt och även hur den litterära världen ser ut, om man vill publicera sig. Kursen är en författarkurs och fokus ligger kring att arbeta aktivt med sitt skrivande och den litterära gestaltningen och textsamtalet är centralt.

Mål

Målsättningen är att du ska arbeta med ditt eget projekt och fördjupa och utveckla ditt skrivande. Vi ser gärna att du inspireras att ta steget att våga försöka publicera din text.

Målgrupp

Önskvärt att ha ett pågående litterärt projekt och en ambition att arbeta målmedvetet med sitt skrivande.

Innehåll

Upplägget utformas utifrån deltagarnas egna litterära projekt. Vi kommer att arbeta med textkritik och fördjupad respons. Vi studerar hur den litterära kritiken kan se ut. Samtida litterära debatter och genrediskussioner analyseras och problematiseras.

Litteratur och material

Arbetet utgår från deltagarnas eget material.

Förkunskaper

Kursen är öppen för alla som gått någon av våra grundkurser inom Skrivarakademin. För sökande utifrån vill vi att du skriver några rader om dig själv och berättar varför du vill gå kursen. Maila detta till andrea.lindberg@folkuniversitetet.se.

Therese Granwald är författare och skrivpedagog. Hon har arbetat som handledare och lärare vid universitet och högskola sedan 2005.

Therese Granwald

Kontaktinformation:

Folkuniversitetet Kultur Media Yrkesliv i Malmö

kurser.malmo@folkuniversitetet.se

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Toggle module
Plats: Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
Startdatum: 7 mar 2017
Slutdatum: 13 jun 2017
Tid kvar till startdatum: 43 dagar
Antal veckor: 15
Tid: Ti 18:00-21:15
Studietimmar: 32
Sammankomster: 8
Arrangemangsnr: 861384
Platser kvar: Ja
Pris: 3900kr

Toggle module

FOLKUNIVERSITETET I MALMÖ

Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer