Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny

Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Att skriva roman och novell, distans, grund

Längtar du efter att ta tag i ditt kreativa skrivande? Tycker du om att skriva berättelser och noveller, men önskar att du hade bättre verktyg? Funderar du på att påbörja en roman och behöver inspiration? Vill du dessutom ha friheten att bestämma när och var du studerar? Det här är en distanskurs för alla slumrande författartalanger som finns där ute. Vi kommer att öva oss på grundläggande saker som t.ex. att skapa karaktärer, skriva dialog, gestaltning och berättarperspektiv.

Förkunskaper
Det här är en grundkurs som är lämplig för dig som har skrivit lite förut, och som tycker om att läsa skönlitteratur. I en liten grupp, under handledning av en författare, får du tillfälle att lära dig mer om prosans hantverk. Du måste vara beredd på att lägga ner mycket tid på ditt skrivande och att alltid hålla deadline – annars blir hela gruppen lidande. Alla deltagare kommer att läsa och kommentera varandras texter, samt få konstruktiv kritik från läraren. Denna kommer även att erbjuda gruppen mer generella instruktioner, samt ge lästips och råd.


Kursupplägg

Under kursens gång kommer vi bland annat öva på: Gestaltning, att skriva dialog, bygga karaktärer och berättarteknik.

Kursen äger rum på en internetbaserad plattform som bara du, din lärare och dina kurskamrater har tillgång till. Det är där du kommunicerar med de andra deltagarna och med läraren. På plattformen finns enkla och detaljerade instruktioner om hur du går tillväga. Inlämning sker varannan vecka och du får lämna in max 3 sidor per gång.

Kursledare
Erik Grundström: Debuterade 1985 med romanen Inte kärlek. Har sedan dess utgivit tre romaner, en scenpjäs och en novellsamling. Nu senast romanen Glöm inte kannibalerna, 2008. Arbetar även med manusbearbetning.

Kursmaterial

Egna texter

Kursledare

Erik Grundström

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Toggle module
Plats:
Startdatum: 28 feb 2017
Slutdatum: 6 jun 2017
Tid kvar till startdatum: 1 dag
Antal veckor: 15
Tid: Ti
Studietimmar: 32
Sammankomster: 8
Arrangemangsnr: 863147
Platser kvar: Ja
Pris: 4200kr

Film

Toggle module

Paula om att utveckla sitt skrivande

Delbetalning

Toggle module

Human Konto – Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i upp till 12 månader.

 

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer