Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Att skriva skräck,sci-fi o fantasy grund, jämn v

Vill du skriva skräck, science-fiction eller fantasy? Nagelbitande noveller eller en riktigt ruskig roman? Rymdäventyr eller sagor i en magisk värld för länge sedan? I en kreativ miljö med andra likasinnade får du utveckla dina idéer. Välkommen till Skrivarakademins grundkurs , där vi i en grupp om max nio personer träffas varannan vecka.

Förkunskaper
Kursen är en extrainsatt grundkurs och öppen för dig som inte skrivit alls men också dig som kanske har påbörjat material i byrålådan. Du får gärna ha idéer vad du vill skriva om, och ett intresse för det fantastiska är förstås en förutsättning.

Exempel på vad som tas upp under kursens gång

• Science-fiction, fantasy och skräcklitteraturens historia.Dess klassiska verk och stilar.
  • Science-fiction, fantasy och skräck genrenas nära släktkap och inflytande på film, serier och dataspel.
  • Hur man beskriver både det skrämmande och det fantastiska
  • Realism och trovärdighet mitt i det overkliga.
  • Hur man undviker genrenas vanligaste fallgropar.

Kursupplägg
På kursen ska du som deltagare få en ökad insikt om, och förståelse för, hur olika berättartekniker och stilgrepp inom skräck kan utnyttjas för att skapa just den ”illusion av verklighet” som är avgörande för fantastisk litteratur. Varannan lektion ägnas åt föredrag, diskussioner och olika stilövningar. Varannan sammankomst kommer deltagarna att få en kortare skrivuppgift att arbeta med i en vecka. Gången därpå kommer alla elever att få läsa sina kamraters alster. Därefter ägnas en sammankomst åt samtal om texterna. Läraren börjar med att kommentera varje text och ge konstruktiv kritik. Därefter får varje deltagare ge sin subjektiva bild av texten. Utgångspunkten för alla diskussioner är att se textens utvecklingsmöjlighet. Kursen genomförs endast på svenska.

Anders Fager är författare och har ett förflutet som officer och spelkonstruktör. Han debuterade 2010 med den uppmärksammade novellsamlingen "Svenska Kulter". Våren 2011 kom uppföljaren "Samlade svenska kulter", vilken ska filmatiseras av Måns Mårlind och Björn Stein - regissörerna bakom ”Bron" och "Känn ingen sorg". Anders skriver även serie-manus, samt för tv och teater. Hans senaste bok ”Kaknäs Sista Band" kom hösten 2015 och på nyåret 2016 gav han ut serieromanen ”Smutsig Svart Sommar”. Under 2017 kommer Anders ut med tre böcker.

Kursmaterial

Egna texter

Anders Fager

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 26 jan 2017
Slutdatum: 4 maj 2017
Antal veckor: 15
Tid: To 18:00-21:15
Studietimmar: 32
Sammankomster: 8
Arrangemangsnr: 859943
Platser kvar: Ja
Pris: 4200kr

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM

Toggle module

Paula om att utveckla sitt skrivande

Delbetalning

Toggle module

Human Konto – Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i upp till 12 månader.

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer