Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Att skriva roman och novell, sommar

Vill du utveckla ditt skrivande? Under Skrivarakademins veckokurs får du grunderna i det skönlitterära skrivandet med fokus på roman och novell.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs! Målet med kursen är att ge grunder i det skönlitterära skrivandet, dessutom inspiration till fortsatt skrivande.

Kursupplägg

Under kursveckan presenteras olika sorters gestaltning, personskildring, miljöskildring och hur dialoger kan skrivas. Vi kommer även att tala om hur en längre text kan organiseras. Teori varvas med korta skrivövningar på plats.

Maja-Maria Henriksson är författare och fotograf. Hon debuterade 2010 med den uppmärksammade ungdomsboken Jag finns som blev Augustnominerad, vann bokjuryns pris 2010 för årets bästa ungdomsbok och Hans Petersonspriset 2010. Sommaren 2011 kom den fristående fortsättningen Inte på riktigt inte på låtsas. Maja-Maria har också tidigare varit verksam som skådespelare och textarbetare vid fria teatergrupper samt som dramapedagog.

Kursmaterial

Egna texter

Maja-Maria Henriksson

Kontaktinformation:

Skrivarakademin i Stockholm

skrivarakademin@folkuniversitetet.se

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 19 jun 2017
Slutdatum: 22 jun 2017
Tid kvar till startdatum: 22 dagar
Antal veckor: 1
Tid: Må 10:00-15:15
Ti 10:00-15:15
On 10:00-15:15
To 10:00-15:15
Studietimmar: 28
Sammankomster: 4
Arrangemangsnr: 888939
Platser kvar: Fåtal
Pris: 3825kr

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM

Toggle module

Paula om att utveckla sitt skrivande

Delbetalning

Toggle module

Human Konto – Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i upp till 12 månader.

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer