Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Att skriva roman och novell, sommarkurs

Det här är en sommarkurs för dig som vill syssla med prosa med inriktning på roman och novell. På denna skrivarkurs får du arbeta med inspirerande skrivövningar och på så sätt lära dig grunderna i skönlitterärt författande. Du får kännedom om olika berättartekniska begrepp, du får utveckla din berättarröst och hitta dina egna historier.

Förkunskaper
Lämplig för dig som läser mycket skönlitteratur och kanske har skrivit lite på kammaren. Här får du lära dig grunderna. Du ansöker med en kort motivering till varför du vill gå kursen

Exempel på begrepp som tas upp under kursens gång

• Berättarperspektiv
  • Dialog
  • Gestaltning
  • Berättelsens struktur

Kurslupplägg
Vi gör skrivövningar på plats varvat med föreläsningar och samtal om olika berättartekninska och konstnärliga frågeställninger. Vi inriktar oss särskilt på romanen och diskuterar hur man bygger upp en längre text och vad som gör en roman till just en roman.

Material
Det material som används är deltagarnas egna texter och utdrag av skönlitterära verk

Kursledare.
Eva Lejonsommar fick sitt genombrott med romanen Att älska henne (1995). Hon har arbetat med reklam och grafisk formgivning, och framträder numera också med iscensättningar och monologer som en vidareutveckling av författarskapet. Drivkraften är densamma; att undersöka och utmana gränserna för berättelsen. Eva har skrivit fem romaner. Hennes senaste, De afrikanska breven, kom ut 2007.

Kursmaterial

Egna texter

Eva Lejonsommar

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 12 jun 2017
Slutdatum: 16 jun 2017
Tid kvar till startdatum: 47 dagar
Antal veckor: 1
Tid: Må 10:00-15:15
Ti 10:00-15:15
On 10:00-15:15
To 10:00-15:15
Fr 10:00-15:15
Studietimmar: 30
Sammankomster: 5
Arrangemangsnr: 888709
Platser kvar: Ja
Pris: 4100kr

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM

Toggle module

Paula om att utveckla sitt skrivande

Delbetalning

Toggle module

Human Konto – Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i upp till 12 månader.

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer