Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Att skriva roman och novell, grund jämna veckor

Det här är rätt grundkurs för dig som bara vill syssla med prosa - den typ av berättande som förekommer i romaner och noveller. På den här skrivarkursen får du arbeta med inspirerande skrivuppgifter och på så sätt lära dig grunderna i skönlitterärt författande. Du får kännedom om olika berättartekniska begrepp, du får utveckla din berättarröst och hitta dina egna historier.

Förkunskaper
Lämplig för dig som läser mycket skönlitteratur och kanske har skrivit lite på kammaren. Här får du lära dig grunderna. Du ansöker med en kort motivering till varför du vill gå kursen i meddelanderutan.

Exempel på begrepp som tas upp under kursens gång:

• Berättarperspektiv
  • Dialog
  • Gestaltning
  • Berättelsens struktur

Kurslupplägg
På skrivarkursen får du möjlighet att komma i kontakt med din egen unika berättarröst. Du tar del av hantverksgrunderna i det litterära berättandet.
Det litterära skrivandets innersta väsen är individuellt och ofta svårformulerat, men själva hantverket går det att sätta ord på och lära ut.

Tyngdpunkten ligger på deltagarnas egna texter. De föreläsningar och skrivövningar som förekommer utgår från gruppens behov.

Material
Det material som används är deltagarnas egna texter och utdrag ur skönlitterära verk

Kursledare.
Eva Lejonsommar fick sitt genombrott med romanen "Att älska henne" (1995). Hon har arbetat med reklam och grafisk formgivning, och framträder numera också med iscensättningar och monologer som en vidareutveckling av författarskapet. Drivkraften är densamma; att undersöka och utmana gränserna för berättelsen. Eva har skrivit fem romaner. Hennes senaste, "De afrikanska breven", kom ut 2007..

Kursmaterial

Egna texter

Eva Lejonsommar

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 22 feb 2017
Slutdatum: 31 maj 2017
Antal veckor: 15
Tid: On 18:00-21:15
Studietimmar: 32
Sammankomster: 8
Arrangemangsnr: 861721
Platser kvar: Fåtal
Pris: 4200kr

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM

Toggle module

Paula om att utveckla sitt skrivande

Delbetalning

Toggle module

Human Konto – Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i upp till 12 månader.

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer