Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny

Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Att skriva för spel, workshop

Vill du skriva för spel? Kanske pusselspel med dålig ”humor” eller episka spionskrönor med timmeslånga cutscenes? Vill du sätta dig in i hur du anpassar text för spel som berättarmedium? Vill du skapa förgrenande dialogträd som växer sig större än Yggdrasil?

Välkommen till Skrivarakademins helgkurs, där du i en kreativ miljö med likasinnade får utveckla dina idéer.

Förkunskaper

”Att skriva för spel, workshop” är en grundkurs och öppen för dig som har baskunskaper i skrivande och vill lära dig anpassa dessa för dataspel. Du kan även ha jobbat inom/studerat spelutveckling och känna att du vill sätta dig in i de narrativa aspekterna av spelskapande. Mer än allt annat är ett intresse för spel och narrativ en förutsättning. Du ansöker till kursen med en kort personlig motivering.

Exempel på vad som tas upp under kursens gång

  • Spel med effektiva narrativ. Vad som skiljer dem från mängden och vad vi kan lära oss av dem.
  • Narrativ och mekanik; vi sätter oss in i vikten av att ha ett narrativ som fungerar med ett spels mekanik, och hur man bäst uppnår detta.
  • Språkbruk; hur vi håller text i spel konsekvent, alltifrån menyer till beskrivningar och dialog.
  • Teamdynamik och feedback; hur man etablerar en feedbackstandard som är snabb, effektiv och fungerar för ett team, samt hur man som författare arbetar i grupp.

Kursupplägg

På kursen ska du som deltagare få chansen att sätta dig in i hur narrativ för spel skiljer sig från annat kreativt skrivande (t.ex. skönlitterärt). Du får en djupare förståelse för hur berättarteknik, språkbruk och stilgrepp kan anpassas efter spelmekanik för att fördjupa en spelupplevelse. Undervisningen kommer alternera mellan workshops där vi diskuterar olika narrativa grunder för spelskapande – dessa följs sedan upp med kortare skrivuppgifter och feedbackfokuserade lektioner. Kursen värdesätter konstruktiv kritik och lägger stor vikt vid teamdynamik. Därför kommer både kursledare och deltagare tillsammans sätta en standard för feedback, som sedan följs under varje lektionstillfälle som vi ägnar åt textkritik. Kursen genomförs endast på svenska.

Kursledare

Eira A. Ekre är en av grundarna för skrivarkollektivet Fruktan(.se) och har ett förflutet som både narrativ designer för spel, och författare. Debuterade med novellen ”Regnbågen” i den uppmärksammade novellsamlingen ”Stockholms Undergång”. Har under de senaste åren jobbat på ett antal speltitlar, bland annat ”Crusader Kings 2”, ”Magicka 2” och som Story Lead på det oavslutade RPGet ”Runemaster”. Eira jobbar för tillfället på en ny rollspelsinspirerad novellsamling med utgivningsdatum satt hösten 2016.

Kursmaterial

Egna texter

Kursledare

Eira Andersson Ekre

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Toggle module
Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 8 apr 2017
Slutdatum: 9 apr 2017
Tid kvar till startdatum: 9 dagar
Antal veckor: 1
Tid: Lö 10:00-15:15
Sö 10:00-15:15
Studietimmar: 12
Sammankomster: 2
Arrangemangsnr: 861158
Platser kvar: Ja
Pris: 1925kr

Karta

Toggle module

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM

Film

Toggle module

Paula om att utveckla sitt skrivande

Delbetalning

Toggle module

Human Konto – Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i upp till 12 månader.

 

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer