Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Att skriva sitt liv, sommarkurs

Har du en intressant historia att berätta, baserad på egna erfarenheter? Vill du berätta om ditt liv för barn och barnbarn? Har du en släkting du vill skriva om? På Skrivarakademin arbetar du i en liten grupp om max nio personer. Du lär dig hur man gestaltar en berättelse ur verkliga livet och hittar en egen form för den.

Förkunskaper
För dig som vill arbeta med ett biografiskt eller självbiografiskt material. Inga förkunskaper krävs.

Ur kursinnehållet

• Berättarperspektiv
  • Dialog
  • Gestaltning
  • Berättelsens struktur

Kursupplägg

Att arbeta med eget material, det vill säga med material man hämtar ur sitt eget liv, är en utmaning. Verktyget för allt skrivande är jaget. Det är inte gåspennor eller kulspetspennor eller datorer som skriver våra berättelser: det gör vi själva och vi använder vårt sätt att se världen som verktyg. Men när verktyget och arbetsmaterialet bägge består av ett jag börjar en spännande process. Välkommen att vara med!

Material
Material som används är deltagarnas egna texter och utdrag ur skönlitterära verk

Kursledare.
Eva Lejonsommar fick sitt genombrott med romanen Att älska henne (1995). Hon har arbetat med reklam och grafisk formgivning, och framträder numera också med iscensättningar och monologer som en vidareutveckling av författarskapet. Drivkraften är densamma; att undersöka och utmana gränserna för berättelsen. Eva har skrivit fem romaner. Hennes senaste, De afrikanska breven, kom ut 2007.

Kursmaterial

Egna texter

Eva Lejonsommar

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 7 jun 2016
Slutdatum: 10 jun 2016
Tid kvar till startdatum: 32 dagar
Antal veckor: 1
Tid: Ti 10:00-15:15
On 10:00-15:15
To 10:00-15:15
Fr 10:00-15:15
Studietimmar: 24
Sammankomster: 4
Arrangemangsnr: 3332
Platser kvar: Fullbokat, endast reservplatser
Pris: 3975kr

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM

Toggle module

Paula om att utveckla sitt skrivande

Kostnadsfri delbetalning

Toggle module

Vi kan hjälpa dig med en delbetalning om din kurs är minst sex veckor lång. Varje delbetalningsfaktura är på minst 500 kr.

Skriv att du vill delbetala i meddelanderutan när du bokar eller kontakta Kundservice så hjälper vi dig.

© 2016 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer