Sök kurser och utbildningar

Toggle course search

Att skriva sitt liv, sommarkurs

Har du en intressant historia att berätta, baserad på egna erfarenheter? Vill du berätta om ditt liv för barn och barnbarn? Har du en släkting du vill skriva om? På Skrivarakademin arbetar du i en liten grupp om max nio personer. Du lär dig hur man gestaltar en berättelse ur verkliga livet och hittar en egen form för den.

Förkunskaper
För dig som vill arbeta med ett biografiskt eller självbiografiskt material. Inga förkunskaper krävs.

Ur kursinnehållet

• Berättarperspektiv
  • Dialog
  • Gestaltning
  • Berättelsens struktur

Kursupplägg

Att arbeta med eget material, det vill säga med material man hämtar ur sitt eget liv, är en utmaning. Verktyget för allt skrivande är jaget. Det är inte gåspennor eller kulspetspennor eller datorer som skriver våra berättelser: det gör vi själva och vi använder vårt sätt att se världen som verktyg. Men när verktyget och arbetsmaterialet bägge består av ett jag börjar en spännande process. Välkommen att vara med!

Material
Material som används är deltagarnas egna texter och utdrag ur skönlitterära verk

Inga-Lina Lindqvist debuterade 1994 med diktsamlingen Änglaspår som följdes av Hjärtliga hälsningar, 1996. I april 2004 utkom Avdelningen för påhittade föremål, den andra delen i en serie jag berättelser som inleddes med Om du bara visste ur vilken bråte dikter växer utan att skämmas, 2002. 2007 romandebuterade hon med Mirakelkuren och hösten 2008 utkom fortsättningen Drottningflickan.

Inga-Lina Lindqvist

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Det verkar som att något blev fel.

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Toggle module
Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 22 jun 2015
Slutdatum: 26 jun 2015
Tid kvar till startdatum: 81 dagar
Antal veckor: 1
Tid: Må 10:00-15:15
Ti 10:00-15:15
On 10:00-15:15
To 10:00-15:15
Fr 10:00-15:15
Studietimmar: 30
Sammankomster: 5
Arrangemangsnr: 3331
Platser kvar: Ja
Pris: 3975kr

Toggle module

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM

© 2015 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer