Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Skriv kreativt

Skriv kreativt

Det här är en kurs för dig som är intresserad av skrivandet som griper tag i läsaren och som vill hitta en form för dina idéer inom olika genrer.

Mål
Målet med kursen är att komma igång och ge inspiration till fortsatt skrivande och att hjälpa dig att hitta metoder för att gripa tag i läsaren.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som är intresserad av kreativt skrivande och vill komma igång med att skriva. Du kan vara nybörjare, eller ha ägnat dig åt skrivande tidigare.

Innehåll och arbetssätt
Kursdeltagarna provar olika författarverktyg och får grundläggande kunskaper i kreativt skrivande. Genom övningar som kan appliceras på många olika genrer, som prosa, poesi, filmmanus och dramatik, kommer du närmare den personliga formen och ditt eget uttryck. Vi jobbar mycket med att göra dina texter mer medryckande. Utifrån din egen erfarenhet av skrivandet som uttryckssätt vill vi ge dig inspiration till fortsatt skrivande. Samtidigt vill vi utöka din verktygslåda med berättargrepp så att du kan välja de som passar bäst för varje text. Vi läser och lär oss av varandras texter och arbetar med övningar som får igång skrivlusten. Vi skriver mycket. Korta och längre skrivövningar varvas med hemuppgifter.

Exempel på vad som dyker upp i kursen är: Att komma igång, inspiration, vanliga och ovanliga berättargrepp, hur man samtalar kring egnas och andras texter, hur man bearbetar sin text, att skriva tillsammans, vad händer sedan – hur fortsätter man att skriva?

Kursmaterial:"Skriv som ett proffs" (Häftad) av Lennart Guldbrandsson, ISBN 9789188257727, samt kursdeltagarnas egna texter.

Utvecklingsmöjligheter
Skrivarakademins övriga utbud.

Kursfakta
Max tio deltagare.

Bokningsinformation
Skriv gärna några rader om dig själv och varför du vill gå kursen i fältet "Meddelande" då du gör din bokning.

Länkar

Kursledare

Lennart Guldbrandsson Lennart  är författare och lektör. Efter att ha utbildats till manusförfattare för TV, har han övergått till att hjälpa andra att skriva bättre, via flera böcker och... Läs mer om Lennart Guldbrandsson
Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Bokning

Plats
Norra Allégatan 6, 40317 GÖTEBORG
Kursstart
27 sep 2017
Slutdatum
15 nov 2017
Antal veckor
8 veckor
Tider
On 18:15 - 21:30
Studietimmar
32
Tillfällen
8 st
Arr nr.
890882
Platser kvar
Fullbokat, endast reservplatser
Pris
3 900 kr

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!

Våra tolkutbildningar

Till utbildningarna

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö