Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Bokcirkel för skrivande – M Shelleys Frankenstein

Bokcirkel för skrivande – M Shelleys Frankenstein

Bokcirkel för skrivande – Mary Shelleys Frankenstein

Har du längtat efter att samtala om en bok utifrån ett skrivande perspektiv? Vi läser Frankenstein, en av världens mest stilbildande romaner, och pratar om vad vi kan lära oss utifrån boken. Vilka grepp använder sig författaren av? Hur är boken upplagd och hur är berättelsen gestaltad? Vilka frågor om stilistiska grepp väcks av läsningen?

Målgrupp
Kursen riktar sig till alla som är intresserade av skönlitterärt skrivande och som vill lära sig mer om detta genom närläsning och diskussioner utifrån läsningen.

Mål
Kursens mål är att du ska bekanta dig med hur en roman är skriven. Kursen handlar även om att lära sig närläsning och hur detta kan användas som verktyg för att utveckla det egna skrivandet. Kursen avslutas med en programpunkt under Romanfestivalen, dit du som kursdeltagare får fritt inträde.

Innehåll och arbetssätt
Under kursen närläser vi romanen Frankenstein och pratar om vad vi kan lära oss om skrivande utifrån närläsning mer generellt och Frankenstein mer specifikt. Vi träffas för samtal och diskussioner vid tre tillfällen och har sedan en fjärde och avslutande träff under Romanfestivalen där ett aktivt deltagande sker.

Litteratur/material
Frankenstein av Mary Shelley

Kursdatum: Onsdagar 17/10, 31/10, 7/11. kl 17.30-20.00 samt söndagen 4/11, tid är ej satt (Romanfestivalen håller på hela helgen och programmet är inte klart). Deltagare i cirkeln kommer att erbjudas fritt inträde till hela festivalen.

Länkar

Kursledare

Sofie Jansson

Har du frågor?

Kontakta
Skrivarakademin i Göteborg. Tel: 031 - 10 65 52
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Norra Allégatan 6, 40317 GÖTEBORG
Kursstart
17 okt 2018
Slutdatum
7 nov 2018
Antal veckor
4 veckor
Tid kvar till startdatum:
22 dagar
Tider
On 17:30 - 20:00
Studietimmar
12
Tillfällen
4 st
Arr nr.
955606
Platser kvar
Ja
Pris
1 900 kr

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Folkuniversitetets gymnasium i Göteborg

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!