Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Retorik

Retorik

Vill du lära dig konsten att få andra att lyssna? Retoriken ger dig verktyg att engagera och påverka din publik.

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som är intresserade av att sätta sig in i retorikens möjligheter och bli en bättre talare. Inga förkunskaper krävs.


Mål

Efter avslutad kurs ska du kunna hitta stoff och argument till, skriva och framföra fungerande tal av olika typer. Du kommer också att ha fått mer vana av att tala inför andra.

Innehåll

Retoriken är en självklar hjälp om du vill hylla ett brudpar, stoppa grannens bygglov eller bli statsminister. Men också du som ska presentera ett projekt eller guida en grupp turister måste tänka på orden du väljer och sättet du framför dem på. Genom att lära dig grunderna i retorik ökar du dina möjligheter att påverka dina åhörare, vilka de än är. På kursen lär du dig att hitta, disponera, formulera och framföra goda argument – och att kritisera dåliga. Vi arbetar med fakta, känslor, argumentation och naturligtvis själva språket. Vi diskuterar förhållandet mellan talat och skrivet språk och konsten att inge förtroende.

Arbetssätt

Teoretiska genomgångar varvas med praktiska övningar. Kursen innehåller olika hemuppgifter. Vi talar inför gruppen och lär av varandra genom att ge och ta emot konstruktiv kritik.

Kursmaterial/litteratur

Kursledarens eget material.

Länkar

Kursledare

Joel Landberg – Eftersom allt kan sägas på mer än ett sätt är varje beskrivning av världen ett ställningstagande. Därför är retoriken så viktig. Läs mer om Joel Landberg

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Kursstart
25 mar 2020
Slutdatum
6 maj 2020
Antal veckor
6 veckor
Tid kvar till startdatum:
107 dagar
Tider
On 18:15 - 21:30
Studietimmar
24
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
6 st
Arr nr.
1039917
Platser kvar
Ja
Pris
2 975 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!