Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny

Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Att förstå drömmens språk

Vad vill dina drömmar säga dig? För dig som är intresserad av att utforska dina nattliga drömmar och ditt tänkande och hur detta kopplar till ditt liv och din vardag. Följ med på en spännande kurs! Vi träffas varannan tisdag och kursen utgår från ett vetenskapligt perspektiv. Det går bra anmäla sig till kursen igen om du gått tidigare.

Upplägg

Deltagarna arbetar med sina egna drömmar i grupp. En erfaren drömgrupps-ledare går först igenom Montague Ullmans metod och leder sedan arbetet. En deltagare åt gången delar en dröm och gruppen hjälper drömmaren att steg för steg komma i kontakt med drömmen. Det är en varsam metod som hjälper oss att träna analytiskt och intuitivt tänkande och hur man för samman dessa kunskapskällor och öppnar för nya tankebanor. Inga förkunskaper krävs, men det är bra om du har med dig någon dröm som du vill arbeta med. För att komma ihåg dina drömmar så är bra att ha ett block nära sängen, så att du hinner skriva upp din dröm innan den försvinner. Ett fragment av en dröm räcker också att arbeta med.

Mål

Att bli bekant med Ullmans drömgruppsmetod och att förbättra sitt tänkande genom att föra samman intuitivt tänkande i drömmar med analytisk tänkande. Drömgruppsmetod är mycket väl genomtänkt och innehåller många viktiga moment för att öka vår förmåga att tänka och kommunicera samt komma i kontakt med icke omedelbart synliga mönster och sammanhang.

Material

Kursen bygger på Montague Ullmans drömgruppsmetod och deltagarna får litteraturtips och sammanfattande texter. Den som vill i förväg bekanta dig med metoden kan läsa på Drömgruppsforums hemsida. (http://www.dromgruppsforum.org.se/). .

Ledare

Anders Omstedt, har arbetat med drömmar många år och är utbildad drömgruppsledare från Drömgruppsforum. Anders är också professor i oceanografi och arbetar sedan många år med den kreativa forskningsprocessen. Vid frågor kontakta: anders.omstedt@marine.gu.se

OBS!

Kursen är förlagd till varannan tisdag. För dig som har gått kursen under hösten 2016 går det jättebra anmäla sig igen.

Kursledare

Anders Omstedt

Kontaktinformation:

Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Toggle module
Plats: Kvarngatan 34, 60240 NORRKÖPING
Startdatum: 28 feb 2017
Slutdatum: 23 maj 2017
Tid kvar till startdatum: 5 dagar
Antal veckor: 16
Tid: Ti 18:30-20:30
Studietimmar: 16
Sammankomster: 8
Arrangemangsnr: 857104
Platser kvar: Ja
Pris: 975kr

Karta

Toggle module

Folkuniversitetet Norrköping

Kvarngatan 34, 60240 NORRKÖPING

IT-kurser visar tecken i tiden

Toggle module

Folkuniversitetet har erbjudit IT-kurser sedan år 2000. Utvecklingen har gått från kurser i datorkunskap på arbetet till kurser i podcasts och 3D-printing.

Delbetalning

Toggle module

Human Konto – Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i upp till 12 månader.

 

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer