Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Livet efter hjärtinfarkten

Livet efter hjärtinfarkten

För att delta i denna studiecirkel krävs medlemskap i Örebro Senioruniversitet.

Tema Medicin

Livet efter hjärtinfarkten
Klas Göransson har fram till sin pensionering arbetat som läkare vid Kardiologkliniken på USÖ. Han kommer att tala om kranskärlsjukdom, hjärtanatomi, motion, kost och mediciner men också om hur livet efter en hjärtinfarkt faktiskt kan bli bättre.
Det är dramatiskt att ha fått en hjärtinfarkt och fruktan att få en ny finns alltid kvar. Att tro sig fått en hjärtinfarkt är inte mycket bättre. Att skrivas ut och komma hem är alltid ångestladdat, det är inte bara att få en klapp på axeln när man går hem. En del kommer tillbaka med en ny infarkt och andra kommer tillbaka rädda att ha fått en. Vad kan vi göra för att förhindra ett återinsjuknande och hur ska vi få dem att leva sitt nya liv?
Som stöd till personer som fått hjärtinfarkt lades på 1970-talet grunden till det som kallades Infarktmottagningen, numera Kranskärlsmottagningen, med ett hängivet team sjuksköterskor, sjukgymnaster, läkare och flera. Det har hänt mycket under dessa år med kranskärlskirurgi, ballongvidgning och nya mediciner. Kranskärlsmottagningsteamet har funnits där och stöttat, lyssnat och uppmuntrat.
Kontaktperson: Håkan Larsson 0705-24 40 83 eller haakanlarsson@telia.com

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Drottninggatan 38, 70223 Örebro
Kursstart
28 nov 2018
Tid kvar till startdatum:
40 dagar
Tider
On 14:00 - 16:00
Arr nr.
960729
Platser kvar
Nej
Pris
100 kr