Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Choklad- och lakritsprovning NYHET

Choklad- och lakritsprovning NYHET

I den här provningen handlar det om såväl choklad som lakrits. Vilka choklad- och lakritssorter finns det och varför smakar de olika? Lär dig mer om smak och tillverkning i denna intressanta provsmakningsskola!

Här handlar det om konsten att göra god och kvalitetsmässig choklad. Vi går igenom olika sätt att producera choklad och lakrits. Du får chansen att vara med på smakprovningar för att själv kunna avgöra hur de olika typerna smakar.

Mål och målgrupp
Efter denna träff kommer du vara utrustad med nya kunskaper och insikter vad gäller olika former av choklad- och lakritssorter. Du behöver inga förkunskaper.

Innehåll


  • Föredrag om choklad och lakrits
  • Tillverkningssätt mellan olika former av de olika typerna
  • Provning av kvalitetsprodukter
  • Trender och framtid

Arbetssätt
Vi arbetar både teoretiskt och praktiskt. Vi blandar föreläsning med gruppövningar och diskussioner.

Kursmaterial och litteratur Kursledarens eget material, rekommendationer på övrig lämplig referenslitteratur kommer att lämnas.

Kursledare

Anders Molin – En provsmakning kan bli en spännande resa genom både kultur, geografi och historia! Läs mer om Anders Molin
Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Bokning

Kursstart
21 mar 2018
Slutdatum
21 mar 2018
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
95 dagar
Tider
On 18:00 - 20:15
Studietimmar
4
Tillfällen
1 st
Arr nr.
924480
Platser kvar
Ja
Pris
450 kr

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Pensionärsuniversitetet