Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Självledarskap - att förstå och leda dig själv

Självledarskap - att förstå och leda dig själv

Du får utveckla din självkännedom och förmåga att ta beslut i linje med vad som är viktigt för dig. Det är en kurs för dig som funderar på vad som får dig att må bra och vad som gör att du känner meningsfullhet i livet. Kursen är på fem gånger och syftar till att öka din självkännedom och ge dig personlig utveckling.

Under kursen kommer du nyfiket utforska dig själv och genom det få en djupare förståelse för dina värderingar, styrkor, relationer samt en tydlig riktning framåt.

För vem?

Kursen passar dig som vill ha en djupare förståelse för vad som är viktigt för dig, vad som engagerar och motiverar dig och hur du kan använda och bidra med dina styrkor. De insikter du får kan du ha nytta av både i relation till arbete, studier och privatliv, oavsett var du befinner dig i livet. För att kunna tillgodogöra dig kursens innehåll behöver du vara stabil och kunna fungera i grupp.

Mål

Kursens mål är att ge dig verktyg och självkännedom som bidrar till ditt eget och andras välmående.
Kursen syftar till att öka din medvetenhet om:

 • Vad det innebär för just dig “att leva väl”.
 • Vilka dina personliga värderingar är och hur de formas och omformas genom livet.
 • Hur du kan använda dina personliga värderingar som verktyg och stöd för att navigera i med- och motgång och leda dig själv i en riktning som du upplever som meningsfull.
 • Andra människors perspektiv och livsresor.
 • Dina styrkor och drivkrafter.
 • Hur du kan vara närvarande och inkännande i mötet med andra.
 • Dina relationer och hur du påverkas av de sammanhang där du befinner dig.

 • Kursen är inte någon form av terapi.

  Innehåll

  Kursen är uppdelad på fem kurstillfällen med hemuppgifter.

 • Det första tillfället handlar om ditt nuläge, om att få balans i livet och hur du kommunicerar effektivt
 • Andra tillfället handlar om att förstå dig själv, dina drivkrafter och vad du tycker är viktigt i livet, genom att få syn på dina värderingar.
 • Tredje tillfället utforskar du dina styrkor, hur du kan använda dem på bästa sätt och hur de är kopplade till dina utvecklingsområden.
 • Fjärde tillfället utforskar du behovet av gemenskap och meningsfullhet genom att titta närmare på dina relationer och sammanhang.
 • Femte tillfället blickar du framåt genom att tydliggöra en riktning och få effektiva verktyg för att nå dit du vill.
 • Kursdatum

  Kursdatum höstterminen 2019 är onsdagar: 25/9, 2/10, 9/10, 16/10, 23/10..

  Upplägg

  Kursen är i första hand upplevelsebaserad men utgår från vetenskaplig grund. Teori används som inramning av utbildningens moduler. Du tillgodogör dig självkännedom genom upplevelser i form av samtal, övningar och reflektion.

  Kursens innehåll bygger på forskning inom motivation, neurovetenskap och positiv psykologi. Upplägget består av strukturerade och processledda övningar och samtal. reflektion samt teoretiska genomgångar. Alla delar av upplägget leds av kursledaren.

  Övningar och samtal sker både i mindre grupper och helgrupp. Hur mycket du vill dela till andra är upp till dig, du känner själv in din egen komfortzon. Mellan kurstillfällena behöver du avsätta tid för hemuppgifter. Vi rekommenderar även att du avsätter lite tid för reflektion och praktisk tillämpning av lärdomar från kursen.

  Kursmaterial

  Mapp och material delas ut av kursledare under kursen. Ett blad för reflektions- och insiktslogg finns i mappen.

  Kurslokal

  Kursen kommer att hållas i Stiftelsen Ekskärets lokaler i centrala Stockholm.

  Kursledare

  Roger Hansson har arbetat i många år som verksamhetsutvecklare, chef inom Kultur- och fritidsverksamhet och som ungdomsledare. Han har gedigen erfarenhet av att lotsa, motivera och engagera människor.
  Numera är han verksam som utbildare och föreläsare inom självledarskap och kommunikation samt coachar långtidsarbetslösa, med särskilt fokus på att hjälpa deltagarna att utvecklas och nå sin fulla potential. Sedan 2015 är han engagerad i Stiftelsen Ekskärets helgkurser i Självledarskap, där han fungerar som facilitator och ansvarig processledare. Han har en internationell certifiering i neuroledarskap (NLP, som handlar om hur vi behöver anpassa vår kommunikation och vårt ledarskap efter hjärnans funktion för att få bästa resultat).

  Kursens bakgrund

  Kursen utgår från ett väl beprövat och uppskattat kurskoncept och ges i samarbete med Stiftelsen Ekskäret som även genomför upplägget i egen regi under helger på stiftelsens ö i Stockholms skärgård. Kurskonceptet är utvecklat av Stiftelsen Ekskäret i samarbete med utbildningsorganisationen SelfLeaders (som bl.a. arbetar med Handelshögskolan i Stockholm, KTH och näringslivet), samt Naturakademin som stödjer ledare och organisationer i att leda med hållbarhetsperspektiv.

  Citat från tidigare kursdeltagare

  "Den bästa kurs jag gått. En viktig investering i mitt liv då jag fått lägga tid och fokus på reflektion och självkännedom. Kursplanen och vad kursledarna och inte minst vad de andra deltagarna delat med sig av har berikat mig som person. "
  "Kursen i självledarskap gav mig värdefulla insikter om mig själv och konkreta verktyg till att leda mig framåt i en meningsfull riktning. Kursledarna blandade forskning och teori med ett stort antal praktiska övningar som fick mig att inse vilka drivkrafter, beteenden och mönster som styr mig både privat och på jobbet. Medveten om dessa är det nu mycket enklare att navigera i livet och göra medvetna, positiva val."

  Länkar

  Kursledare

  Roger Hansson

  Har du frågor?

  Kontakta
  Kundtjänst i Stockholm
  direkt@folkuniversitetet.se

  Kontakta mig

  Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

  Boka nu!

  Plats
  Birger Jarlsgatan 58, 11429 STOCKHOLM
  Kursstart
  25 sep 2019
  Slutdatum
  23 okt 2019
  Antal veckor
  5 veckor
  Tider
  On 17:30 - 20:45
  Studietimmar
  20
  (En studietimme är 45 minuter)
  Tillfällen
  5 st
  Arr nr.
  1019460
  Platser kvar
  Ja
  Pris
  3 200 kr

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Språktest/Language test

  Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

  Samarbetspartners

  Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

  Våra samarbetspartners