Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny

Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

EQ-logiskt ledarskap 5 dagar

Målet med kursen är att få verktyg till att skapa och bevara goda relationer. Utveckla egenskaper som kännetecknar en hög EQ – känslans intelligens (ofta kallad ”social kompetens”). Att få konkreta verktyg för att bättre kunna möta och tillgodose behov hos dig själv och hos människor du möter. Få ökad kunskap och insikt i hur människor fungerar och vad som motiverar. Skapa bättre förutsättningar för att må och fungera bra i vårt liv/arbetsliv!

Innehåll:

 • Personligt ledarskap: ”Jag är mitt viktigaste arbetsredskap – jag är en förebild genom mitt sätt att vara”.
 • EQ-trappan – steg för steg, så utvecklas vi.
 • Bemöta och bekräfta känslor och behov, hos mig själv och andra.
 • Kommunikation och konflikthantering.
 • JAG-budskap, ärlig (känslo)kommunikation.
 • K A S A M – känsla av sammanhang – förutsättning för god hälsa.
 • Salutogent (hälsofrämjande) ledarskap.
 • Att leda samtal, coachande förhållningssätt.
 • Stress och stresshantering.
 • Mental träning och återhämtning/stresshantering.
 • Neuroledarskap – hur fungerar hjärnan?
 • Organisatorisk och social arbetsmiljö, nya AFS-föreskriften.
 • Grupper – vad främjar utveckling?
 • Feedback – att kunna ge och ta emot.

Målgrupp

Vill Du bidra till att främja människors hälsa? Vill du lyckas bättre i dina relationer med andra? För dig som arbetar med människor och vill bli ännu bättre på att bemöta och bekräfta känslor, leda dig själv och andra till att må och fungera bättre i livet och arbetslivet. Oavsett vilken bransch du än möter människor i, om du har en formell roll som ledare/chef eller inte, så syftar denna utbildning till att utveckla dig och din förmåga att nå fram till andra med ditt budskap. Lämplig för alla som arbetar med/möter människor och brinner för att ge det ”lilla extra”. En ledarutbildning som fokuserar på att leda dig själv och andra på ett unikt sätt!

Utbildningsplan

Teori varvas med övningar i både stora gruppen och i små grupper. Allt för att kunskapen ska omsättas till kompetens, så att du kan ta med dig verktygen ut i din verklighet och använda dem. Kursmaterial i form av PWP fås vid varje tillfälle. Förslag på litteratur inom de områden vi berör, samt tips på hur du kommer i gång med mental träning, ljudfil/CD (detta ingår ej i kurspriset).

Vi träffas i dag/vecka på onsdagar klockan 8.30 - 16.00. Följande datum: 5/4, 12/4, 19/4, 26/4 och 3/5.

Kursledare Marina Schytt
Har bakgrund från skolans värld, där hon upptäckte vikten av ett gott ledarskap, att kunna skapa och bevara goda relationer, bemöta och bekräfta känslor samt hantera stress.
Hon vidareutbildade sig (2005–08) på Skandinaviska Ledarhögskolan till certifierad coach och mental tränare/stresspedagog, samt till certifierad EQ-handledare (2008) hos Maria-Pia Gottberg (skapare av EQ-dockan Friendy). Är även utbildad föreläsare och feedback-handledare.
Har sedan 2010 drivit eget företag inom coaching och utbildning. Hon har utbildat pedagoger inom främjande förhållningssätt (EQ) samt ett stort antal ledare och chefer inom ledarskap och stresshantering, grupputveckling enligt FIRO, kommunikation och konflikthantering samt coachande ledarskap.
Den röda tråden är personlig utveckling och mental träning, och att vi behöver må bra för att det ska gå bra i livet och i arbetslivet. Hon brinner för frågor som rör personligt ledarskap, hälsa, relationer och stresshantering. Hon har de senaste 6 åren mött många ledare/chefer i ledarutbildningar och coachningar, samt handlett ett stort antal arbetssökande mot nya mål och utmaningar inom utbildning och arbete.

Kursledare

Marina Schytt

Kontaktinformation:

Marie Rockström

marie.rockstrom@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Toggle module
Plats: Drottninggatan 38, 70223 Örebro
Startdatum: 5 apr 2017
Slutdatum: 3 maj 2017
Antal veckor: 5
Tid: On 08:30-16:00
Studietimmar: 50
Sammankomster: 5
Arrangemangsnr: 863843
Platser kvar: Ja
Pris: 14900kr

Karta

Toggle module

Folkuniversitetet i Örebro

Drottninggatan 38, 70223 Örebro

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer