Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Ekonomi för icke-ekonomer distans

En distanskurs för dig som vill lära dig något om grundläggande ekonomiska samband, ekonomiska flöden, rapporter och bokslutsarbete.

Målgrupp/Mål
Kursen vänder sig till dig som inte huvudsakligen arbetar med ekonomi, men behöver kunskaper i ämnet. Du kanske har eller ska få ansvar för en avdelning eller grupp men saknar eller vill bygga på dina ekonomiska kunskaper. Kursen vänder sig också till ekonomiassistenter och redovisningsekonomer som vill få en ökad förståelse för helheten och hur de ekonomiska sambanden ser ut.

• Ekonomiska begrepp och samband.
  • Tre viktiga begreppspar
  • Att kontera rätt
  • Dubbel bokföring
  • Moms
  • Leverantörsfakturahantering
  • Attestering
  • Kundfakturering
  • Tidsredovisning
  • Resultaträkning
  • Balansräkning
  • Bokslutsarbete (hämta in poster, justeringar/rättningar, bokslutsdispositioner)
  • Praktiska tips

Arbetssätt
Kursen läses individuellt och helt på distans via Internet. Du läser den i din egen takt och den totala tiden du behöver lägga ned är beräknad till ca 1,5 dag. Du har tillgång till kursen under 30 dagar från det att du får inloggningsuppgifterna.
Kursen är uppdelad i 4 kapitel och innehåller många övningsuppgifter i direkt anslutning till de olika avsnitten. Dessa löser du på egen hand. Under hela kursens gång kan du nå kursledaren om du har frågor eller vill ha förtydligande på något avsnitt. Du får svar via e-post eller telefon inom 24 timmar. Vissa avsnitt som du tycker var extra intressanta eller svåra kan du gå igenom flera gånger.

Kursmaterial
Allt material du behöver finns på webben som också innehåller fullständig utskriftsvänlig dokumentation till varje kapitel.

Löpande kursstart fr o m vecka 4. Sista anmälningsveckan är vecka 17.

Michael Andersson

Kontaktinformation:

Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Toggle module
Plats: Distans, . .
Startdatum: Löpande kursstart
Slutdatum:
Antal veckor: 4
Tid:
Studietimmar: 12
Sammankomster:
Arrangemangsnr: 862398
Platser kvar: Ja
Pris: 2950kr

Toggle module

Distans, . .

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer