Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny

Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Bildbehandling med Lightroom nivå 2

Adobe Lightroom är ett program för att snabbt och enkelt ta hand om och redigera sina digitala bilder. Lightroom ersätter inte Photoshop men är ofta det enda redigeringsverktyg man behöver för sina bilder, även bland yrkesfotografer.

På denna kurs pratar vi bland annat om hur man organiserar och säkerhetskopierar sina bilder på bästa sätt och vilka bildredigeringsverktyg det finns för att göra våra bilder ännu bättre. Välkommen in i det digitala mörkrummet!

Mål
Efter genomförd kurs har du fått en bättre och smidigare ordning på alla dina bilder. Du hittar lätt bilden du söker och kan arbeta med bilderna i olika projekt med hjälp av metadata, sökbarhet och samlingar. Du kan bildbehandla bilden tills du är nöjd med den med hjälp av alla verktyg i paletten.

Målgrupp
Kursen är för dig som har arbetat en del i Lightroom och har kunskaper motsvarande Lightroomkursen på grundnivå. Du vet hur man importerar bilder men nu börjar det bli så många bilder i din katalog att du har svårt att hålla ordning på dem och hitta den bild du söker. Du har bildbehandlat i framkallningsmodulen men vill ta steget förbi basarbetet.

Förkunskaper
Du bör ha kunskaper i Lightroom motsvarande Lightroomkursen grund. Du bör också ha grundläggande kunskaper i fotografi motsvarande någon av våra grund- eller introduktionskurser. Dessutom bör du ha god datorvana.

Innehåll

  • Introduktion: Diskussion kring arbetsflöde – urval, sökbarhet, samlingar till förinställningar för export, utskrift mm. När räcker inte Lightroom till och vad gör vi då?
  • Bibliotek: Organisera bilder. Arbetsflöde vid import, urval och betygsättning. Jobba med mappar och samlingar. Metadata (nyckelord och annan) och sökningar. Arbeta med flera kataloger eller växla mellan flera datorer. När katalogen strular eller bilder försvinner - vad gör vi då?
  • Bildbearbetning: Vi arbetar vidare med de viktigaste verktygen i framkallnignsmodulen och går igenom resterande verktyg. Jobbar mer med förinställningar, lokala justeringar och med att använda plug-ins.
  • Export med mera: Hur gör vi slutgiltiga versioner av våra bilder och hur exporterar vi ett urval av bilder till tryck, eller till webben? Hur exporterar vi till Photoshop?
  • Säkerhetskopiera? När? Till vad? Hur? Vad blir säkerhetskopierat?

Du får genomgående arbeta med bildkomposition, bildanalys och hemuppgifter.

Arbetsformer
En stor del av kurstiden ligger på praktiska övningar i Lightroom. För att få ut så mycket som möjligt av kursen är det bra om du har egna bilder (gärna många) på en extern hårddisk eller USB-minne som du tar med vid varje kurstillfälle.

Observera att kursen gör uppehåll den 17/4.

Kursledare
Våra lärare är yrkesutövande fotografer med stort pedagogiskt intresse.

Kursledare

Bosse Kinnås

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Toggle module
Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 20 mar 2017
Slutdatum: 24 apr 2017
Antal veckor: 5
Tid: Må 18:30-20:45
Studietimmar: 15
Sammankomster: 5
Arrangemangsnr: 860530
Platser kvar: Ja
Pris: 2790kr

Karta

Toggle module

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM

Sista minuten-kurser

Toggle module

Här hittar du vårt utbud av sista minuten-kurser med 25% rabatt. 

IT-kurser visar tecken i tiden

Toggle module

Folkuniversitetet har erbjudit IT-kurser sedan år 2000. Utvecklingen har gått från kurser i datorkunskap på arbetet till kurser i podcasts och 3D-printing.

Delbetalning

Toggle module

Human Konto – Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i upp till 12 månader.

 

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer