Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Att skriva drama

Att skriva drama

Under tre dagar får du lära dig enkla grunder i att skriva dramatisk text, dialoger och monologer tänkta för scenen. Vi börjar med lekfulla komma loss-övningar, skriver några scener under kursens gång och avslutar med att få höra dem upplästa. Välkommen in i dramats värld!

Vem kan gå kursen?

Från 16 år, inga förkunskaper krävs.

Mål

På kort tid får du på ett lekfullt sätt stifta bekantskap med att skriva drama, veta mer om vad som gör en berättelse intressant och se skillnader mot annat skrivande.

Kursinnehåll

Vi gör snabba skrivövningar för att skaka loss kreativiteten, jobbar stegvis fram till en scen med dialog. Du får några grundläggande verktyg som hjälper dig att skriva bättre manus.
Kursen går fre-sön under vecka 32, totalt 12 studietimmar. Datorer finns att låna, ta gärna med dig egen om du är mer bekväm med det.

Om kursledaren

Roland Cox är journalist och manusförfattare. Han har skrivit för cabareter, barnteater och sommarteater. I hemstaden Södertälje har amatörer och proffs bland annat spelat ”Historien om Oliver”, ”Badet”, ”Spelet om Telgehus” och ”Ankungen som ville tala vackert”. Har lett flera skrivarkurser tidigare.

Kursledare

Roland Cox

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Södertälje
info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Storgatan 3, 15172 SÖDERTÄLJE
Kursstart
26 okt 2018
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
7 dagar
Tider
Fr 10:00 - 15:00
Lö 10:00 - 15:00
Sö 18:00 - 20:15
Studietimmar
12
Tillfällen
3 st
Arr nr.
960019
Platser kvar
Ja
Pris
975 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetet i Södertälje samarbetar med flera föreningar och aktörer runt om i Södertälje. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners.

Våra samarbetspartners