Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Konferencier - i samarbete med Planetafestivalen

Konferencier - i samarbete med Planetafestivalen

Planetafestivalen i samarbete med Studieservice ger en kurs för dig som vill ha tipsen för att lyckas som konferencier. DJ, showmanship, retorik och framförande i ett. Inspirerade av teaterpedagogik övar och testar vi fram ditt eget personliga och unika uttryck. Du får ett riktigt uppdrag på Planetafestivalen att öva inför och presentera på scen. Planeta Festival in cooperation with the Student Services offers a course for those who want the tips to succeed as compere, konferencier, konferencie or speaker. DJ, showmanship, rhetoric and performance in one. Inspired by theater pedagogy practices can you test out your own personal and unique expression. You get a real mission at Planeta Festival to practice for and present on stage.


Vill du bli konferencier? I samarbete med Planeta Festival ger Folkuniversitetet en kurs för dig som vill lyckas som konferencier. I kursen ingår att presentera ett av evenemangen på festivalen 1 – 5 november. Kursen vänder sig till dig som vill öva konferencierens eller toastmasterns uppgifter och roll praktiskt. Du övar dig i att uppträda och entusiasmera, i en kreativ och tillåtande miljö. Introduktion till röstanvändning, kroppsspråk, teater/scenframställning och inblick i retorik är också något du får med dig innan dina nyvunna färdigheter prövas i en presentation av ett evenemang på Planeta Festival.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som vill öva konferencierens eller toastmasterns uppgifter och roll rent praktiskt. Du behöver inga förkunskaper.

Mål
Att få en grundläggande orientering i konferencierens olika roller och att få prova på att vara konferencier under en riktig festival.

Innehåll
Vi arbetar med:

  • Röst- och kroppsövningar
  • Andnings- och avslappningsövningar
  • Improvisationer och dramaövningar (för att öka koncentrations-, samarbets- och iakttagelseförmågan samt kreativiteten).
  • Workshop med röst- och talpedagogik, retorik och dramaövningar.
  • Rollarbete med en text. Deltagaren lär sig metoder för att närma sig konferencierens uppgifter, t.ex. att memorera ett anförande och sedan öva detta inför gruppen.

Arbetssätt
Vi arbetar med fysiska övningar för koncentration, rumsuppfattning och lyssnande. Ta med kläder som du kan röra dig obehindrat i.

Lärare
Undervisningen leds av Hanna Sundelius, vår huvudlärare i teater på Art College. Hanna Sundelius har studerat musikdramatik, teaterpedagogik, regi, performance och har en kandidatexamen i Teaterstudier från Göteborgs universitet.

Kursledare

Hanna Sundelius Hanna Sundelius har varit vår huvudlärare i teater sedan våren 2014. Hon har en kandidatexamen i teaterstudier från Göteborgs universitet, och har även studerat... Läs mer om Hanna Sundelius

Har du frågor?

Kontakta
Ida Lindberg
ida.lindberg@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Kursstart
1 okt 2018
Slutdatum
22 okt 2018
Antal veckor
4 veckor
Tid kvar till startdatum:
10 dagar
Tider
Må 17:15 - 19:30
Studietimmar
12
Tillfällen
4 st
Arr nr.
951339
Platser kvar
Ja
Pris
795 kr

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Folkuniversitetets gymnasium i Göteborg

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!