Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Musikteori

Musikteori

Vill du lära dig mer om musikteori? På denna kurs får du möjlighet att tillgodogöra dig en grundläggande teoretisk bas för att utveckla din musikaliska förståelse.

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig grundläggande musikteori. Kursen är även bra för dig som har som mål att klara ett eventuellt inträdesprov till folkhögskola eller musikhögskola. Även du som varken spelar eller sjunger, men har ett starkt lyssnarintresse är välkommen.
>Mål
Efter avslutad kurs kommer du ha fått en ökad förståelse för grundläggande musikteori. Du kommer att förstå och vara förtrogen med notvärden och taktarter och kunna notera en enklare melodi. Vi kommer att gå igenom uttryck som t.ex. intervall, taktart, tonart, klav, skala, tonsteg, förtecken samt andra grundläggande termer som utgör musikteorins bas.

Innehåll Intervall, ackord, rytm, takt, skalor, gehör, harmonisering, musiklära, formlära och funktionsanalys.

Undervisningen äger rum i en liten studiegrupp med inriktning på såväl ren musikteori som övningar i melodiskt och rytmiskt gehör. Innehållet anpassas efter nivå och önskemål på den unika gruppen. Litteratur/material
Ett kompendium tillhörande kursen kommer att delas ut. Ta med penna och anteckningsblock.

Kursledare
Kursledaren Klaas Vleugels är utbildad violinpedagog med utbildning från musikhögskolan i Örebro. Han är konsertmästare i stråkorkestern KAMUS som finns i Västerås. Klaas driver Tangoensemblen Tango de Corazón som spelar argentinsk tango.

Kursledare

Klaas Vleugels

Har du frågor?

Kontakta
Katarina Andersson
katarina.a@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Smedjegatan 9-11, 72213 VÄSTERÅS
Kursstart
20 sep 2019
Slutdatum
25 okt 2019
Antal veckor
6 veckor
Tider
Fr 16:30 - 17:15
Studietimmar
6
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
6 st
Arr nr.
1017938
Platser kvar
Ja
Pris
1 625 kr