Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Dans för Parkinson

Dans för Parkinson

Dans med Parkinson är en metod och ett redskap för att träna personer med Parkinson sjukdom.

Metoden är utvecklad i USA av Mark Morrish dancegroup, och i metoden är det professionella dansare, koreografer, danspedagoger som undervisar. Balettakademien stödjer nätverket Dans för Parkinson, och håller dansklasser i Stockholm och Umeå, av utbildade Dance for PD pedagoger.
Anhöriga och vårdgivare är välkomna.

Varför Dans för Parkinsons?
Dansare har kunskapen om hur man kombinerar kropp, känslor och tankar för att skapa en upplevelse av nu-et, därför är just dansen så användbar som hjälp för personer med Parkinsons sjukdom. Dansträningen bygger styrka och balans, den fokuserar i lugnt tempo och med koncentration på att koordinera rörelser till musik. Vi använder mycket rytm för att komma ihåg rörelser och för att skapa dynamik, och för att inte fastna i låsta lägen. Vi använder även rösten som ett instrument, och för att styrka luftvägarna. Det estetiska i dansen har stort värde, vi skapar vackra uttryck och linjer. I dansen glömmer de medverkande bort att de har en sjukdom, de är inte sin Parkinson, de är dansare! I dansträningen är det rörelse, rytm, röst, styrka och mjukhet som övas, och med GLÄDJE och gemenskap!

Ledare
Åsa Elowson har sin grund i improvisationen och har sedan 25 år arbetat med att skapa och framföra dansföreställningar och med dansundervisning, främst i Dansgruppen Agnes. Hon är utbildad på Danshögskolan i Stockholm. Åsa gick utbildningen till instruktör i Dans för Parkinson 2014 och har arbetat med communitydans i olika projekt sedan 1995. Åsa är även legitimerad fysioterapeut.
Åsa N. Åström är i grunden dansare. Hon har arbetat med scenisk dans i 20 år för att sedan koreografera och undervisa i dans. Hon har skapat flera projekt i samarbeten med konstnärer och i Communitydans. Där är dans ett verktyg för att nå kreativitet, glädje, stärkt identitet och närvaro.
2014 utbildade hon sig till instruktör för Dans för Parkinson startade sedan upp träningen på Balettakademien 2015.
"Jag är lyhörd för de jag undervisar och plockar upp impulser av musik, rytm, stämning och har tålamod med dagsläget. Vi har kul och skapar dans tillsammans!"

Under 2018 startar Åsa N. Åström även upp projektet Dans och Hälsa på Balettakademien

Förkunskaper: Alla nivåer

Länkar

Kursledare

Åsa N. Åström
Åsa Elowson

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst Balettakademien i Stockholm
balettakademien@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Birger Jarlsgatan 70, 10239 STOCKHOLM
Kursstart
2 sep 2018
Slutdatum
21 okt 2018
Antal veckor
8 veckor
Tider
Sö 15:15 - 16:45
Studietimmar
18
Tillfällen
8 st
Arr nr.
960640
Platser kvar
Fullbokat, endast reservplatser
Pris
2 100 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners