Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Bachata F

Bachata F

Du som har gått nybörjare kurs i Bachata är välkommen att fortsätta att dansa i nästa steg! Bachata är en dans- och musikstil från Dominikanska republiken som karaktäriseras av de typiska höftrörelserna. Bachatan har blivit väldigt populär på dansgolven i Sverige och i övriga Europa.

Vem kan gå kursen?

Man ska ha gått någon termin tidigare och man bör behärska grundstegen inom Bachata.

Kursinnehåll

Vi övar på taktkänsla samt lär oss lite mer avancerade turer inom Bachata

Kursupplägg

Kursen går en gång i veckan under 9 veckors tid. Totalt 9 studietimmar. I en grupp om högst 20 deltagare varvas instruerade övningar i grupp, par och individuellt med improvisationsträning.

Mål

Att utveckla din fysik, koordination och rumsmedvetenhet. Du får grundläggande tekniska kunskaper och orientering om dansens bakgrund och uppkomst samt utveckla din förmåga att arbeta tillsammans med andra människor i gruppgemenskap.

Om lärarna

Sara & Simon är födda och uppvuxen i Södertälje och har alltid haft ett starkt intresse för dans. Sara har dansat balett, jazzdans, streetdance, hip hop, modern dans, afro och zumba genom åren men det var inte förrän hon började med Salsa och Bachata som passionen för dans växte fram på riktigt. Idag är hon fast i dansens värld och håller i Bachatakurser i Södertälje. Förutom det dansar hon flera ggr i veckan, är med i dansteam, showar, åker på danskongresser och skapar olika dansevent. Simon började dansa bachata för något år sedan. Han har dansat reggeaton innan. Dans har alltid stått Simon nära och han tycker att det är väldigt roligt att röra sig till musiken. Sara & Simon vill sprida glädjen genom dansen och skapa en gemenskap och danscommunity i Södertälje. Dans förenar människor och det är en social och rolig träningsform.

Kursledare

Sara Brandström
Simon Yakob

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Södertälje
info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Storgatan 3, 15172 SÖDERTÄLJE
Kursstart
26 sep 2019
Slutdatum
21 nov 2019
Antal veckor
9 veckor
Tid kvar till startdatum:
7 dagar
Tider
To 20:15 - 21:15
Studietimmar
9
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
9 st
Arr nr.
1031449
Platser kvar
Ja
Pris
1 400 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetet i Södertälje samarbetar med flera föreningar och aktörer runt om i Södertälje. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners.

Våra samarbetspartners