Balett 16 år+ M6 Öppen Katarina Berglund

Vi övar teknisk färdighet, konstnärligt uttryck, hopp, piruetter, balans och smidighet men framför allt handlar det om den fantastiska känslan av att dansa balett.

Vi arbetar med att hitta ett harmoniskt samspel i rörelserna och konstnärligt uttryck. Klasserna bygger på metoden att varva teknik och dansanthet. En stor del av balettrepertoaren på teatrarna härstammar från 1800-talet. Trots det utvecklas balettens starkt traditionella övningar och rörelsespråk ständigt och man tar även intryck av andra, nyare danstekniker. Balett är idag en viktig grundteknik och nästan ett måste för dig som vill utveckla din dansteknik i andra ämnen. Därför tränar de flesta kompanier med modern repertoar även balett dagligen. Alla lärare undervisar i sin individuella stil.

Undervisningen ackompanjeras av musiker.

Förkunskaper: M6 flera års förkunskaper. Kursen är för ungdomar från 16 år och vuxna.

Öppen klass: Till alla öppna klasser kan du använda Dansa-kortet, klippkort, drop in (betala på plats) eller anmäla dig för hela terminen. Bokade deltagare har företräde.

Katarina Berglund

Kundtjänst Balettakademien i Stockholm
balettakademien@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Birger Jarlsgatan 70, 10239 STOCKHOLM
27 aug 2018
Slutdatum
3 dec 2018
Antal veckor
14 veckor
Må 18:30 - 20:00
14 st
3 850 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners