Balett 10-12 år M med Tå SCEN Maria Bekesi

Vi närmar oss tydligt balettens form och uttryck. Vi övar koordination, smidighet, balans, styrka, teknik, hopp, piruetter och framför allt den fantastiska känslan av att dansa balett.

Här fortsätter du att lära dig grunderna i balett. Svårighetsgraden ökar i takt med åldern och barnens mognad, och teknik varvas med fantasi, uttryck och härlig danskänsla. Övningar som tendu, plié och port de bras har tydligt tekniskt innehåll för bygga styrka, smidighet och koordination.Vi byter till tåskor den sista delen av lektionen. Sen går vi till stången och gör övningar för att stärka fötterna.

Förutom inlärning av dansmomenten går pedagogiken också ut på att ”hålla igång” intensivt under en kort tid och att lära sig att fungera i grupp. Uppropet i början av lektionen är en viktig del för trygghet och samspel och då får alla barn ta sin egen plats. Vid sista lektionen varje termin är nära och kära välkomna att vara med inne i danssalen för att få se vad barnen och läraren har jobbat med under terminen.

Undervisningen ackompanjeras av musiker.

Scenkurs innebär att du medverkar vid en föreställningshelg i slutet av terminen. Alla deltagare på kursen uppträder på fyra föreställningar totalt under helgen: en föreställning på lördagen och tre föreställningar på söndagen. Lördagsföreställningen sker kl. 18.00. Första söndagsföreställningen sker kl.14.00, den andra kl. 16.00 och den tredje 18.00. Dessutom ingår ett genrep på lördagen kl. 16.00.
Föreställningshelgen sker vecka 48 eller 49. Samtliga föreställningar äger rum på Scen Studio Fyra på Balettakademien.
På en scenkurs är det extra viktigt med närvaron. Koreografirepetitioner inför föreställningarna ingår i kursen och sker under ordinarie lektionstid. Ljusrepetition, det är då vi sätter ljuset till varje dansnummer, sker fredag eller lördag samma helg som din föreställningshelg. Ljus- och genrep ligger alltså utanför ordinarie lektionstid.
Till föreställningen har vi tillgång till vårt kostymförråd samt en ljud- och ljustekniker.

Förkunskaper: M - Har god kunskap inom vald dansstil och har dansat mer än 6 terminer.

Rabatter (noteras i meddelanderutan):
10% syskonrabatt för barn och unga upp till och med 12 år.
10% rabatt för medverkan i två eller flera kurser för barn och unga till och med 12 år.

Maria Bekesi

Kundtjänst Balettakademien i Stockholm
balettakademien@folkuniversitetet.se

Birger Jarlsgatan 70, 10239 STOCKHOLM
1 sep 2019
Slutdatum
8 dec 2019
Antal veckor
14 veckor
Sö 14:15 - 15:45
(En studietimme är 45 minuter)
14 st
3 600 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners