Om Folkuniversitetet
In English
Logga in
Sparade kurser (  )
Våra föreläsningar, Trollhättan

Våra föreläsningar

För den vetgirige finns inget slut. Vill du gymnastisera hjärnan, få inspiration, lära dig något nytt eller träffa likasinnade är Folkuniversitetet en utmärkt plats att befinna sig på.

Föreläsningar i samarbete med Högskolan Väst

Science Café - samtala och fika med en forskare

Vad är ett Science Café?
Ett Science Café är en mötesplats för alla som är nyfikna på forskning. Allmänhet och forskare diskuterar tillsammans en aktuell fråga eller nya rön som berör. Idén med Science Cafés är att forskare och lekmän ska kunna tala om intressanta frågor på ett informellt sätt. Inga förkunskaper behövs. Syftet med samtalen är att både forskare och deltagare ska få nya kunskaper och infallsvinklar.

Ämnena väljs utifrån vad som är aktuellt i debatten i Sverige och internationellt. Det kan t.ex. handla om klimatförändringar, liv i rymden, dialekter eller fågelinfluensa. All slags vetenskap kan tas upp; medicin, naturvetenskap, teknik, samhällsvetenskap och humaniora.

Avspänd atmosfär
Samtalen hålls i informella miljöer på eftermiddag/kvällstid och har fri entré. För den som vill finns möjlighet att dricka och äta något medan diskussionen pågår. Målgruppen är en bred allmänhet. Ett Science Café brukar inledas med att en eller flera forskare ger en kort introduktion till kvällens ämne. Samtalsledaren lämnar sedan ordet fritt så att den som vill kan kommentera eller ställa frågor. Samtalet brukar pågå runt en och en och en halv timme och sedan fortsätter de som vill diskussionen runt borden och kan prata ännu mer informellt med forskarna.

Göra forskningen tillgänglig
Vi vill göra forskning tillgänglig och att anordna Science Cafés är ett sätt. Vi på Folkuniversitetet har genom en av våra stiftare, Göteborgs universitet, som uppdrag - att sprida forskningsinformation till allmänheten och i ett samarbete med Högskolan i Väst kan vi göra detta möjligt i Trollhättan, Uddevalla och Lysekil.

Här finner du föreläsningarna i Uddevalla och Lysekil

Science Cafés på andra orter i Sverige hittar du på www.sciencecafe.se

Våra föreläsningar (3)

Se alla våra kurser i
Trollhättan

Folkuniversitetet Trollhättan

Nyheter i höst!

   

  Kontakta oss

  Besöksadress
  Garvaregatan 15 våning 5, Trollhättan

  Postadress
  Box 133, 461 23 Trollhättan

  Telefon växel: 0520 - 50 50 60
  Telefon kursanmälan: 0520 - 50 50 75
  info.trollhattan@folkuniversitetet.se

  Kursprogram, kurskatalog
  Följ oss på Facebook
  Miljö- och ISOcertifierade
  © 2014 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.
  Om webbplatsen Organisationsnummer