Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Våra föreläsningar, Trollhättan

Våra föreläsningar

För den vetgirige finns inget slut. Vill du gymnastisera hjärnan, få inspiration, lära dig något nytt eller träffa likasinnade är Folkuniversitetet en utmärkt plats att befinna sig på.

Föreläsningar i samarbete med Högskolan Väst

Science Café - samtala och fika med en forskare

Vad är ett Science Café?
Ett Science Café är en mötesplats för alla som är nyfikna på forskning. Allmänhet och forskare diskuterar tillsammans en aktuell fråga eller nya rön som berör. Idén med Science Cafés är att forskare och lekmän ska kunna tala om intressanta frågor på ett informellt sätt. Inga förkunskaper behövs. Syftet med samtalen är att både forskare och deltagare ska få nya kunskaper och infallsvinklar.

Ämnena väljs utifrån vad som är aktuellt i debatten i Sverige och internationellt. Det kan t.ex. handla om klimatförändringar, liv i rymden, dialekter eller fågelinfluensa. All slags vetenskap kan tas upp; medicin, naturvetenskap, teknik, samhällsvetenskap och humaniora.

Avspänd atmosfär
Samtalen hålls i informella miljöer på eftermiddag/kvällstid och har fri entré. För den som vill finns möjlighet att dricka och äta något medan diskussionen pågår. Målgruppen är en bred allmänhet. Ett Science Café brukar inledas med att en eller flera forskare ger en kort introduktion till kvällens ämne. Samtalsledaren lämnar sedan ordet fritt så att den som vill kan kommentera eller ställa frågor. Samtalet brukar pågå runt en och en och en halv timme och sedan fortsätter de som vill diskussionen runt borden och kan prata ännu mer informellt med forskarna.

Göra forskningen tillgänglig
Vi vill göra forskning tillgänglig och att anordna Science Cafés är ett sätt. Vi på Folkuniversitetet har genom en av våra stiftare, Göteborgs universitet, som uppdrag - att sprida forskningsinformation till allmänheten och i ett samarbete med Högskolan i Väst kan vi göra detta möjligt i Trollhättan, Uddevalla och Lysekil.

Här finner du föreläsningarna i Uddevalla och Lysekil

Science Cafés på andra orter i Sverige hittar du på www.sciencecafe.se

Vårens föreläsningar (0)

Tyvärr finns det inga kurser just nu. Kontakta oss om du vill göra en intresseanmälan.

Se alla våra kurser i
Trollhättan

Folkuniversitetet Trollhättan

Toggle module

Tipsa oss

Toggle module

Tipsa oss och gå din kurs helt gratis!

Har du några idéer om kurser som du skulle vilja se i vårt utbud? Om så är fallet tar vi tacksamt emot dina idéer.

Om din idé blir en kurs som vi startar får du givetvis en plats på kursen, helt gratis!

Stöd och matchning

Toggle module

Från den 1 december 2014 väljer du själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Med vår erfarenhet ger vi dig professionellt stöd. Du får ett personligt bemötande, blir tagen på allvar och sedd för den du är. Vi vet att du har erfarenheter och resurser. Det tar vi vara på. Hos oss får du mer!

© 2015 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer