Sök Meny

Göran Sundell

Göran började läsa en ADB-kurs på Folkuniversitetet under 80-talet som efter en lång resa slutade som Koncern IT-chef på NCC.

Vad kan inte en kurs på Folkuniversitetet leda till

Göran Sundell läste sin första kurs i början av 80-talet på Folkuniversitetet. Han hade alltid varit tekniskt intresserad och funderade på vad det där med datorer var så han anmälde sig till en ADB Kurs. Kursen var uppdelad på 50% datalogi och 50% systemering och programmering. På denna tid fick man tenta av sina kunskaper på Folkuniversitetet och Göran som klarade kursen med glans fick under tentatillfället ett erbjudande att själv börja arbeta som kursledare i Helsingborg. Göran tackade ja.

Han var då anställd på företaget SIAB som entreprenadingenjör och när företaget bestämde sig för att börja datorisera utanför huvudkontoret behövde personalen få ny kunskap inom kalkylering- och ordbehandlingsprogram. Med den kunskap Göran nu hade blev han regionalt IT-ansvarig. Han fick i uppdrag att ansvara för att sätta upp datorer och nätverk samt att utbilda personalen.

1997 köpte NCC upp SIAB och företaget behövde en Koncern IT-chef och valet föll på Göran Sundell. Han arbetade som Koncern IT chef fram till 2004. då han startade sitt eget företag GS IT-Management konsult, ett företag som fokuserar på nyttan i IT-verksamheten.

Numera är han pensionär men han tar fortfarande mindre uppdrag för sitt företag, renoverar en gård, går en bokföringskurs på Folkuniversitetet, arbetar med ett bredbandsprojekt, håller egna kurser på under höst och vinter och hjälper sin fru som har startat en Antik- och Kuriosaaffär.

”Det är fantastiskt att känna att kunskaper och erfarenheter kommer till användning i alla skeden av livet.” Säger Göran med ett leende.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila