Sök Meny
Intervju med Maria Celin

Från Inredningslinjen till tv.

Maria Celin arbetar som inredare, stylist och inspiratör. År 2001 gick hon ut inredningslinjen på Folkuniversitetet. Sedan dess har hon drivit eget företag och idag bloggar hon på Expressens LevaBo samt medverkar i inredningsprogram på TV3.

Vad är det viktigaste du har tagit med dig från tiden på Folkuniversitetet?
− Det bästa med att gå Inredningslinjen var att träffa likasinnade samt att få en inblick i branschen. Studiebesöken var jättebra och det var även bra att läraren kom från verkligheten (inredningsarkitekt). Jag kom från ett urtrist arbete som löneassistent och ville bara få arbeta med färg och form. Dessa två dagar i veckan var verkligen en oas! Jag lärde mig även hur man rent tekniskt gör ritningar och moodboards. Lärde mig hur skalor fungerar och hur man gör presentationer. Så träffade jag även min kollega och vän på utbildningen. Vi startade företag ihop och är fortfarande nära vänner.

Vad är roligast med det du gör nu?
− Jag måste säga att det är variationen. Ena dagen stylar man lägenheter inför försäljning, andra dagen är det tv-inspelning och den tredje sitter man och planerar inredning för en restaurang. Och friheten, att vara sin egen chef.

Vad har du för framtidsplaner?
− Oj! Svår fråga. Jag vill fortsätta utvecklas i det jag gör men känner också att livet är för kort för att stanna i samma yrke för länge. Men tv är väldigt roligt och jag hoppas att jag kommer att kunna vara med och påverka den genren i framtiden!

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

 Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners