Sök Meny

Lär dig leva som en sann economista!

I vår kommer Isabella ”Blondinbella” Löwengrip och Pingis Hadenius till Folkuniversitetet. Med föreläsningen Economista - Från Shopoholic till Saveoholic ger de dig verktyg och tips på hur du kan få kontroll på din ekonomi, så att du kan unna dig det du verkligen vill i livet.

Isabella, varför ska man gå på er föreläsning?
– Det handlar om ett ämne som är väldigt viktigt men ganska tråkigt. Fast även om det är tråkigt vill många kunna förbättra sin privatekonomi. Och just ekonomi är ett område vi själva kan styra över. Vi vill inspirera framförallt unga kvinnor till vilken power de har och att de kan få sina pengar att växa på ett enkelt sätt, säger Isabella Löwengrip, känd bloggare och entreprenör.

Vad är en economista?
– Det är en livsstil kan man säga, en person som hellre är en saveaholic än en shopaholic. Det handlar om att spara först och spendera sen. Hon shoppar såklart, men gör det på ett smart sätt så att pengarna ökar i värde. En economista ser pengar som ett verktyg för att nå sina drömmar.

Hur kom ni på idén till föreläsningen?
– Jag och Pingis har alltid brunnit för det här med ekonomi och har hittat sätt att spara pengar så att de växer. Nu lever vi det liv vi vill leva och vill förmedla till andra att det går att spara en massa pengar på ett enkelt sätt.

Kan du ge ett konkret spartips?
– Självklart! Det beror vilket mål du har och när du behöver pengarna. Det måste alltid finnas ett syfte så att du vet vad du sparar till. Om du vill ut och resa och behöver pengarna om 3-4 månader ska du inte satsa på fonder. Ett bra tips är att titta på dina utgifter under en månad. Skriv ned alla småutgifter som tuggummi och fika. Där kan du säkert spara några hundralappar. Ett annat tips är att titta på vilket elbolag och vilken försäkring du har. Jag sparade in 5000 kr per år bara genom att jämföra elbolag och försäkringsbolag.

Hösten 2013 utkommer boken Economista, Isabella & Pingis guide till ekonomiskt oberoende. 

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

 Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners