Hemgården och Schyssta klubben

Hemgården är en föreningsdriven mötesplats i centrala Lund. Musiken har alltid haft stor plats i huset. Vi har två inspelningsstudios, en klubbscen med bra PA och två replokaler. Det är många band som startat sin karriär här, spelat här live och som även spelat in sina skivor här. (Atlas Losing Grip, Satanic Surfers, The Sinners, Henrik Venant, Stan Getz, Salla och Masse / Redline, Lide Najs, Siste Sekunden, Sabotage och många fler)

Relaterad information

I samarbete med Hemgården kör vi vidare med Schyssta Klubben, som vi drog igång i höstas. Det är en arena för livemusik där vi tillsammans arrangerar konserter på Hemgården i Lund varje måndag. Vår ambition är också att erbjuda andra former av kulturyttringar – det kan vara utställningar, filmvisning, lyrik och poesi, eller nåt helt annat. Men oftast är det musiken som står i fokus. Vi kommer också med ojämna mellanrum att sälja god mat till helt rimligt pris.
På Hemgården finns en klubbscen med full backline och PA, och plats för 100 pers i publiken.
Vår ambition är att erbjuda en bra livescen för både lokala och tillresta band.

Vill ni spela?
Nu har ni möjlighet att anmäla ert intresse för att spela. Maila så fort som möjligt tillbaka till mig, med information om ert band; bandnamn samt länk till inspelat material om ni har. Ni bör spela till övervägande del eget material. Berätta också om ni har ett önskemål om datum (en måndag!), gärna flera alternativ.

Det finns också möjlighet för band som inte har studiecirkel hos Folkuniversitetet att spela. Så känner ni någon som vill spela samma måndag eller någon helt annan måndag, be dem kontakta mig så fixar vi det!

mats.lock@folkuniversitetet.se

Prenumerera på nyhetsbrev