Cherie Andrén

"Stöd och matchning blev en vändpunkt"

Cherie Andrén, 25, har länge vetat att hon vill jobba med event. 2015 gick hon Stöd och matchning i Kungsbacka vilket resulterade i både jobb och eventutbildning.

Trots sin ålder har Cherie redan hunnit skaffa sig flera års arbetslivserfarenhet inom eventbranschen.

– Jag har haft olika eventjobb sedan gymnasiet, men det har mest varit tillfälliga anställningar och extrajobb. 2014 arbetade jag i en biljettkassa några dagar i veckan, jag behövde dock ett heltidsjobb och skrev in mig hos Arbetsförmedlingen, berättar Cherie.

På Arbetsförmedlingen fick Cherie tips om arbetsmarknadsutbildningen Stöd och matchning och hamnade sedan på Folkuniversitetet i Kungsbacka.

– Jag fick ett schema vilket innebar att jag var på Folkuniversitetet tre dagar i veckan och kunde välja bland olika aktiviteter, alltifrån kommunikationsträning till Excelkurser. Vi fick även hjälp att skriva CV och personligt brev, berättar hon.

– Stöd och matchning blev en vändpunkt. Jag vill jobba med stora event och konserter, men det är en tuff bransch med hård konkurrens om jobben. På Folkuniversitetet fick jag den kunskap och de redskap jag behövde för att komma vidare, fortsätter hon.

Fick jobb på Diggiloos sommarturné

Under utbildningen fick Cherie ett telefonsamtal från en arrangör inom Diggiloo-turnén som ville att hon skulle skicka sitt CV.

– Jag hade slipat mycket på mitt CV tillsammans med min handledare och det gav resultat direkt, jag fick jobbet och följde med på Diggiloo-turnén, berättar Cherie.

I samma veva sökte Cherie till den populära utbildningen Event Marketing och Management hos Yrgo i Göteborg.

– Bland 700 sökande var jag en av dem som kom in på utbildningen i höstas. Det är tack vare min handledare som jag har lyckats närma mig mina mål och jag är oerhört glad för den hjälp jag fått från Folkuniversitetet, avslutar hon.

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Pensionärsuniversitetet