Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Streetphotography, helgkurs

Streetphotography, helgkurs

Har du någon gång sett en okänd människa i stan som du gärna velat fota, men i nästa sekund tvekat och för alltid förlorat bilden?


Gatufoto - Street photography, handlar om att fånga livet och ögonblicken i staden som du normalt stressar förbi. Okända människor i stadsmiljö får huvudrollen i denna dokumentära gren av fotografering som växer sig allt starkare. Gatufoto handlar om att träna ditt bildseende och snabbt se bilder som du normalt missar. Att inte tveka och att snabbt kunna avgöra hur och vart du skall ta bilden.Under kursen får du fotouppgifter med olika teman som uppmuntrar dig att utveckla idéer, teknik och kreativt tänkande.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som har fotograferat ett tag men vill få mer kunskap om fotografi. Du är insatt i hur du hanterar din kamera när det gäller menyer och inställningar och det är bra om du känner till viktiga fototekniska begrepp som slutartid, bländare, ISO mm.

Material
Du har med egen digital kamera med manuella inställningsmöjligheter av bländare, slutarprioritet samt ISO (se kamerans manual för handledning). Detta klarar de flesta av dagens digitala systemkameror.

Utvecklingsmöjligheter
Gå vidare med mer gestaltande aspekter av foto t.ex.analog fotokonst, bokprojekt eller samhällsbild. Vi har också specialinriktade kurser med fokus på till exempel cyanotopi, streetfoto, bildbearbetning i Lightroom, Photoshop eller funktionsinriktad foto, t.ex. porträttfoto eller ljussättning i studio. Vi har också en heltidsutbildning i fotografi som är CSN-berättigad som KKV-utbildning: Förberedande fotograf med möjlighet att arbeta processinriktat under ett helt år.

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Information

Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Kursstart
29 jul 2017
Slutdatum
30 jul 2017
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
32 dagar
Tider
Lö 09:00 - 16:00
Sö 09:00 - 16:00
Studietimmar
16
Tillfällen
2 st
Arr nr.
887390
Platser kvar
Ja
Pris
1 095 kr

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!

Sommarkurser

I sommar har vi kurser även under juni, juli och augusti! Välkommen!

Sommarkurser

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser