Om Folkuniversitetet
In English
Logga in
Sparade kurser (  )
unga människor

Unga Kalmar

Unga Kalmar är till för personer 18-29 år gamla som vill ha en förändring i riktning mot arbetsmarknaden men inte klarar det på egen hand eller med stöd av ordinarie insatser från Arbetsförmedlingen. Viktigt i projektet är samverkan mellan de kontakter som finns runt personen. Det är dessa som samlas i ett individuellt resursteam för varje deltagare.

Ungdomsarbetslösheten är ett välkänt och växande problem. Vissa av dessa ungdomar har också olika sjukdomar och funktionshinder, fysiska och/eller psykiska, som är ett hinder för dem att komma ut på arbetsmarknaden. De allra flesta vill komma ut och jobba, ingå i en arbetsgemenskap och tjäna pengar, men de har svårt att hävda sig på egen hand i konkurrensen på arbetsmarknaden. Får de rätt hjälp kan många av dem komma ut i arbetslivet, bli självförsörjande och bygga sina sociala nätverk.

Landstinget i Kalmar län, Försäkringskassan, Kalmar kommun, Arbetsförmedlingen och Folkuniversitetet startade i maj 2011 projektet UNGA KALMAR, med ekonomiskt stöd från ESF – Europeiska socialfonden och med Folkuniversitetet som projektägare.

Målgruppen är unga vuxna (18-29 år) som antingen har ersättning från Försäkringskassan eller Socialförvaltningen. Syftet med projektet är att finna nya samarbetsformer och arbetsmetoder för att kunna hjälpa deltagarna i målgruppen vidare till egen försörjning eller andra åtgärder. Syftet är också att utveckla redskap och aktivteter där vården/behandlingen får ett komplement att finna snabbare och bättre lösningar.
Alla deltagare utvecklar sin egen handlings- och aktivitetsplan med sikte arbete eller studier. Till hjälp har de personal från partnerskapet och projektet. De områden man framförallt fokuserar på är:

  • Kost, motion, hälsa, sömn
  • Personlig utveckling
  • Utbildningsbehov och -möjligheter
  • Arbetsmarknad

Kontaktinformation:

Telefon: 0736-44 77 64

david.turesson@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Stäng

om du vill att vi ska ringa dig

Vi har mottagit din förfrågan och hör av oss så fort som möjligt till dig

Det verkar som att något blev fel.

© 2014 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.
Om webbplatsen Organisationsnummer