Om Folkuniversitetet
In English
Logga in
Sparade kurser (  )
KRITA, Stockholm

KRITA, Stockholm

Folkuniversitetet kommer under en treårig projektperiod att bygga upp och starta ett öppet kurscenter inom kreativt skapande som vänder sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning. KRITA är ett arvsfondsprojekt inom Folkuniversitetet i Stockholm.

I december 2013 beviljade Allmänna Arvsfonden Folkuniversitetet i Stockholm projektbidrag för det treåriga projektet KRITA, f d Kulturakademin, i Stockholm. Arbetet med projektet startade i mars 2014.

Det vi vill bygga upp vänder sig till personer från 18 år som idag inte hittar en verksamhet som passar dem. Personer som inte får plats eller har ett konstnärligt intresse på en nivå som inte kan tillfredsställas i befintliga verksamheter. Eller som har en annan sysselsättning och vill utöva kreativt skapande på sin fritid. Vi tycker att det ska vara möjligt att utbilda sig på lika villkor oavsett funktionsnedsättning och att alla bör få möjlighet att förverkliga sina drömmar.

KRITA vill med utgångspunkt från kreativt skapande åstadkomma en inkluderande miljö för att på så sätt ta tillvara allas unika olikheter och bidra till den mångfald som vårt samhälle behöver. Vi kommer därför att erbjuda olika möjligheter och vägar för att på så sätt ge människor med intellektuell funktionsnedsättning stimulans, engagemang och coachning i deras sökande efter identitet, i att fördjupa sig i intressen och i deras yrkesval. Olika individer kommer att välja olika vägar inom KRITA.

KRITA kommer att erbjuda:

  • Konst- och konsthantverkskurser
  • Inspiration och stimulans till fortsatta studier
  • Utåtriktade konstprojekt

Våra samarbetspartners är: Konstskolan Linnéa, Medis 5, S:t Botvids särgymnasium, Idrottsförvaltningen Stockholm Stad, FUB Stockholm, Autism- och Aspergerförbundet, Arbetsförmedlingen Unga Funktionshindrade, Open Eyes – karriärvägar för dig med funktionsnedsättning, Botkyrka Kommun och Subtopia.

Allmänna arvsfonden logga

Huvudlärare och konstnärlig ledare: Anders Romare, 08-789 42 38, anders.romare@folkuniversitetet.se.

Kontaktinformation:

Telefon: 08-789 42 37

ewa.sandberg@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Stäng

om du vill att vi ska ringa dig

Vi har mottagit din förfrågan och hör av oss så fort som möjligt till dig

Det verkar som att något blev fel.

© 2014 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.
Om webbplatsen Organisationsnummer