Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Jobbgarantin i Malmö

Jobbgarantin i Malmö

Jobb- och utvecklingsgarantin.

Jobb- och Utvecklingsgarantin

Syftet med jobb- och utvecklingsgarantin är att arbetssökande, genom att delta i individuellt anpassade aktiviteter, så snabbt som möjligt ska hitta ett arbete. Den arbetssökande kommer att anvisas till aktiviteter där denne får aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning. Om personen är arbetssökande på heltid anvisas denne på heltid, medan deltidsarbetssökande anvisas på deltid.

Folkuniversitetets roll
Jobb- och utvecklingsgarantin anordnas förutom av Arbetsförmedlingen av kompletterande aktörer som Arbetsförmedlingen upphandlat, såsom Folkuniversitetet.

Jobb- och Utvecklingsgarantins tre faser

 • FAS 1: En arbetsförmedlare kartlägger den arbetssökandes behov av aktiviteter. Aktiviteterna ska stärka dennes möjlighet att hitta ett arbete. Huvudaktivitet är jobbsökaraktiviteter med coachning som anpassas efter den arbetssökandes behov och ger ett effektivt stöd för att hitta ett arbete.
 • FAS 2: Efter 150 dagar går den arbetssökande vidare till FAS 2 där aktiviteterna kan vara exempelvis arbetspraktik eller arbetsträning. Aktiviteterna är förlagda på en arbetsplats.
 • Sysselsättningsfasen (tidigare Fas 3): Om du som arbetssökande inte hittat ett lämpligt arbete efter 450 dagar ska du erbjudas en sysselsättning. Resurspoolen genomför aktiviteter som gynnar kultur, historia och samhälle mm. Genom aktiviteter i projektform  hittar vi en sysselsättning där du som arbetssökande skaffar dig nya erfarenheter, nätvärk och referenser och på så sätt stärker din position på arbetsmarknaden.

Kontaktinformation:

Telefon: 040 - 691 83 29

anvisning.malmo@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Stäng

Kontakta oss om jobb- och utvecklingsgarantin

Det verkar som att något blev fel.

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

 • Kundnöjdhetsmätning

  I maj 2014 gjorde vi en mätning av hur våra deltagare upplevde sin tid på Folkuniversitetet.

 • Ungdomsgarantin

  Hitta din väg till arbetsmarknaden. För arbetssökande 16 till 24 år.

 • Jobb- och utvecklingsgarantin

  Du är en resurs. För att framgångsrikt kunna marknadsföra och sälja din kompetens måste du ha goda kunskaper om dig själv och känna till arbetsgivarens förutsättningar och behov. När du vet vad du kan erbjuda blir det lättare för dig att marknadsföra dig själv. Det centrala i processen är att matcha dina och arbetsgivarens behov, önskemål och förväntningar.

© 2015 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer