Sök Meny
Jobb- och utvecklingsgarantin, Ängelholm

Jobb- och utvecklingsgarantin i Ängelholm

Jobb- och utvecklingsgarantins 3 olika faser.

Jobb- och Utvecklingsgarantin (FAS 1, 2 och 3)
Syftet med jobb- och utvecklingsgarantin är att arbetssökande, genom att delta i individuellt anpassade aktiviteter, så snabbt som möjligt ska hitta ett arbete. Den arbetssökande kommer att anvisas till aktiviteter där denne får aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning. Om personen är arbetssökande på heltid anvisas denne på heltid, medan deltidsarbetssökande anvisas på deltid.

Folkuniversitetets roll
Jobb- och utvecklingsgarantin anordnas förutom av Arbetsförmedlingen av kompletterande aktörer som Arbetsförmedlingen upphandlat, såsom Folkuniversitetet.

Jobb- och Utvecklingsgarantins tre faser
FAS 1:
 En arbetsförmedlare kartlägger den arbetssökandes behov av aktiviteter. Aktiviteterna ska stärka dennes möjlighet att hitta ett arbete. Huvudaktivitet är jobbsökaraktiviteter med coachning som anpassas efter den arbetssökandes behov och ger ett effektivt stöd för att hitta ett arbete.

FAS 2: Efter 150 dagar går den arbetssökande vidare till FAS 2 där aktiviteterna kan vara exempelvis arbetspraktik eller arbetsträning. Aktiviteterna är förlagda på en arbetsplats.

FAS 3: Om du inte hittat ett lämpligt arbete efter 450 dagar ska den arbetssökande få en varaktig, samhällsnyttig sysselsättning. Resurspoolen förmedlar sådana sysselsättningar enligt intresse och intervju med både den arbetssökande och de föreningar eller skolor som erbjuder en resursplats.

Kontaktinformation:

Telefon: 042-38 56 00

info.sydvast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Stäng

Det verkar som att något blev fel.

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

  • Kundnöjdhetsmätning

    I maj 2014 gjorde vi en mätning av hur våra deltagare upplevde sin tid på Folkuniversitetet.

© 2015 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer